C40 “Şehirleri Yeniden Keşfetmek” Küresel Çağrısında İzmir’den İki Proje

İzmir, iki proje ile C40 “ Reinventing Cities (Şehirleri Yeniden Keşfetmek)” küresel çağrısının üçüncüsüne katılan 12 kentten biri oldu.

İzmir’den hem fuarizmir’de yapımı planlanan Türkiye’nin ilk Sıfır Karbon Kongre Merkezi ve Oteli projesi hem de TARKEM’in kentin tarihi bölgesindeki ilk LEED sertifikalı yeşil bina olması hedeflenen İzmir Kemeraltı YUROKEM: Uluslararası Yaratıcılık Merkezi projesi çağrı kapsamında yer alıyor.

“Reinventing Cities”, dünya genelinde iklim değişikliği ile mücadele veren büyük kentlerin oluşturduğu küresel koalisyon ve dayanışma ağı C40’ın, karbondan arındırılmış ve dirençli kentsel dönüşümün gelişimini hızlandırmayı amaçlayan küresel bir yarışma. Yarışmanın bundan önce yapılmış olan versiyonları, şu anda dünya çapında uygulanmakta olan 30’un üzerinde proje ile büyük başarılar elde etti. Bu yarışma ile mimarlar, şehir plancıları, tasarımcılar, yapım şirketleri, işletmeler, çevreciler ve start-up’lar projeler üzerinde birlikte çalışmak ve atıl olarak kalmış alanları yeniden kentin ve kentlinin kullanımına açmak için kentsel projeler yaratmaya, eşsiz bir yarışma içerisinde rekabet etmeye davet ediliyor. Yarışmaya projelerin son teslim tarihi ise 17 Kasım 2022.

Yarışma kapsamında, İzmir’den aşağıdaki iki proje de yer alıyor;

  1. Uluslararası Yaratıcılık Merkezi: Proje, sürdürülebilirlik ve yeşil ekonomi odaklı, girişimcilerin ve start-up’ların araştırma, tasarım ve ticarileşme faaliyetlerini destekleyen uluslararası ve yenilikçi bir ekosistem oluşturmalıdır.
  2. Sıfır-Karbon Kongre Merkezi & Otel:Proje, Türkiye’nin ilk sıfır-karbon kongre merkezini ve otelini geliştirerek, geleceğin kongre mekânlarının nasıl olması gerektiğini ortaya koymalıdır.

İzmir’in iddialı iklim hedeflerini destekleyen, enerji verimliliği ve sürdürülebilir inşaat politikalarını ön plana çıkaran ve tüm kentlinin sosyal katılımına vurgu yapacak projeler aranıyor. Yarışma, İzmir’i sürdürülebilir bir geleceğe bir adım daha yaklaştırmak için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Aşağıdaki bağlantılardan yarışma yönergeleri ve alanlar hakkında daha fazla bilgi edinilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın