C.F. Møller Architects’ten, Dinamik Bir Çatı Peyzajına Sahip Islands Brygge Okulu

C.F. Møller Architects’ten, Dinamik Bir Çatı Peyzajına Sahip Islands Brygge Okulu

C.F. Møller Architects, tarafından tasarlanan okul, Islands Brygge'nin hızla büyüyen kentsel bölgesinin merkezinde, Kopenhag limanı ile Amager ortak yaşam alanları arasında yer alıyor. Island Brygge Okulu, özellikle sağlıklı bir yaşam tarzına odaklanıyor.

Fotoğraflar: Adam Mørk

Tasarım, okulun vizyonu ve odağının bir sonucu olarak teorik dersleri deneyimsel, duyusal ve fiziksel öğrenme alanlarıyla birleştirerek eğitim sürecini kolaylaştırıyor.

Yakındaki şehir, liman ve kamusal alanların her biri, binaya üçgen şeklini veren malzeme ve renk seçimi için bir ilham kaynağı olarak hizmet ediyor. Mahallede güçlü bir bağlantı elemanı olarak tasarlanmış olan okul, Amager Commons’un doğal çevresini şehrin samimi genişliğiyle harmanlayarak yaratıcı bir öğrenme ortamı yaratıyor.

Okulun ana teması yemek etrafında döndüğü için, yemekhane yapının odak noktası olarak hizmet veriyor. Yüksek tavanlı yemekhane hem kantin hem de okulla ilgili tüm aktivitelerin merkezi olarak işlev görüyor. Sonuç olarak, öğrenciler çeşitli etkinlikler için yemekhanede toplanabiliyor.

Tasarımın dikkat çeken bir diğer yönü de, oyun ve fiziksel aktiviteleri teşvik eden etkileşimli alanlarla sağlanan hareket. Bu kısmen, bir merdiven motifi aracılığıyla aktif çatı alanına yönlendiren yapının dinamik sarmal tasarımı ile başarılmış. Okulun farklı yerlerine erişim sağlayan çatı katı, öğrencilere çatı boyunca eğlenceli ve canlı bir kestirme yol sunuyor.

Okulun iç ve dış mekanları birbirleriyle yakın ilişki içinde olacak şekilde inşa edilmiş. Okulun doğa bilimleri alanı, biyoloji bahçesi, fizik ve kimya için bir sera ve yemek pişirme derslerinde kullanılan bahçelerin bulunduğu bir çatı mekanı ile bağlantılı ve her sınıfa çatıdaki peyzaja doğrudan erişim sağlıyor.

Genel ekonomi açısından, binanın tasarımının makul ve kolay kullanımlı olmasına önem verilmiş. Bina, teknik, çevresel, süreçle ilgili, ekonomik ve sosyal özelliklerinin değerlendirilmesi için DGNB taramasından geçirilmiş. Sonuç olarak okul, kapsayıcı ve çeşitlilik içeren bir eğitim macerasına olanak sağlayan tasarım yaklaşımı aracılığıyla oluşturulan yenilikçi öğrenme yöntemlerini benimsiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın