“Büyüme Stratejimize Yeşil Kalkınmayı Koymak Zorundayız”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği'nin ev sahipliğinde 20-21 Şubat tarihlerinde Swissotel'de düzenlenen Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nde yapı sektörünün yeşil dönüşümü farklı yönleriyle tartışıldı.

Konferansın “Varolan Binaların Yeşil Binalara Dönüştürülmesi” başlıklı oturumunun moderatörü Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel; optimizasyon üzerine yaptığı konuşmada, “Türkiye’de büyüme stratejisinin içine yeşil kalkınmayı koymak zorundayız. Şirketler Ar-Ge çalışmaları içerisinde bütçe ayırmalı, devlet ise uygulamalara teşvik vermeli” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi”; 20-21 Şubat 2012 tarihlerinde, İstanbul Swissotel’de gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açılış konuşması ile başlayan ve yeşil bina sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirvede; alanında uzman dünyaca tanınmış konuşmacılar, uluslararası yeşil bina sektörünün bugünkü durumu ve ortak sorunları üzerine görüşlerini dile getirerek geleceğe dönük beklentilerini paylaştılar.

Soyak’ın destekçileri arasında yer aldığı zirvenin ikinci gününde düzenlenen “Varolan Binaların Yeşil Binalara Dönüştürülmesi” başlıklı oturuma moderatör olarak katılan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Soyak Holding CEO’su M.Emre Çamlıbel; “Türkiye’de cari açığın büyük kısmının enerji ithalatından kaynaklandığını düşünecek olursak, enerji verimliliği konusunun en kısa zamanda devlet eliyle düzenlenen bir program haline gelmesi ve elimizdeki enerjiyi tasarruflu kullanmaya yönelik politikaların üretilmesi şarttır. Bu noktada; enerji verimliliğinde olması gereken kamusal uygulamaların dışında özel sektöre, özellikle inşaat sektörüne de çok iş düşüyor. Şirketler Ar-Ge çalışmaları içerisinde bütçe ayırmalı, devlet de uygulamalara teşvik vermelidir” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın