Büyülü Bahçe Saunası

Prag’ın Senohraby köyünde, Sázava Nehri yakınında, ormanlarla çevrili bir alanda inşa edilen sauna, Studio Reaktor tarafından tasarlandı.

Fotoğraflar: BoysPlayNice

 

Köşeler ve kuytu alanları, aydınlatması ve peyzajı ile büyülü bir hava yaratan bahçeye, hemen yanındaki otelin bodrumundaki karanlık koridorlardan geçilerek ulaşılıyor. Bahçe, doğal bir gölcük etrafına yerleştirilmiş, farklı tip saunalar, soğukluklar, dinlenme odası içeren bir seradan oluşuyor. Belli başlı yapılar dışında da tüm alan, küçük mimari nesneler ve oturma alanları ile donatılmış.

Tekil sauna yapılarının dış cephesi de sauna duvarlarındaki malzemeye uygun olacak biçimde ahşap ile kaplanmış. İç mekanlardaki yoğunluk ve deneyim, farklı kokular, sıcaklıklar ve müzik ile düzenlenmiş.

Yapılar arasında, dekorasyonu ile en çok göze çarpan, ortak etkinliklerde kullanılmak üzere tasarlanmış olan törensel sauna. Düzensiz levhalar üzerine yerleştirilmiş parlak taşlar ile bezenmiş soğukluk alanı aynı zamanda sauna ustaları için de bir oda içeriyor.

Peyzaj, yollar ve saklı köşelerden oluşan bir ağ oluşturuyor. Uzun boylu çimler ve dağ çamları üstündeki aydınlatma unsurları önemli noktaları işaretliyor; beyaz metal runik yazılar, yön ve mekan bulmaya yardımcı olacak biçimde aydınlatılmış.

Farklı genişliklerdeki ahşap latalar ile samimi ve gerektiğinde gizli köşeler yaratılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın