Büyükşehir Belediyesi Fikir Yağmuruna Tutuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, şehrin geleceğini belirleyecek projeleri vatandaşların belirlemesiyle ilgili kampanyasına fikir yağıyor. 'İzmir'e iz bırak' kampanyası 1 Ekim'de bitiyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin “Sokağın, Semtin, Mahallen, İlçen, Şehrin için Hayal Et! Proje Üret!” sloganıyla hayata geçirdiği ‘İzmir’e iz bırak’ kampanyası 1 Ekim’de bitiyor. Kentin geleceğine dair fikir üreten İzmirliler, Büyükşehir’e adeta proje yağdırıyor.

Geleceğin İzmirini planlamak için proje hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaya kentlileri de dahil ederek katılımcılık adına önemli bir adım attı. 20 Ağustos’ta ‘İzmir’e iz bırak’ sloganıyla başlattığı kampanyayla İzmirlileri kentleri için fikir üretmeye davet eden Büyükşehir’e adeta proje yağdı.

En çok Konak’tan

Kurum ve kuruluşlardan önerilerini yazılı olarak isteyen belediye, vatandaşlardan ise sosyal medya aracılığıyla katkı talebinde bulundu. Kampanyaya İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook sayfası olan www.facebook.com/izmirbuyukşehirbel ya da @izmireizbirak twitter adresleri üzerinden katılan İzmirliler, birbirinden ilginç proje önerileriyle kentlerinin geleceğine katkı koydu. Kampanyanın 1 Ekim 2013 Salı gününe kadar süreceği açıklandı.

“Sokağın, Semtin, Mahallen, İlçen, Şehrin için Hayal Et! Proje Üret!” sloganıyla hayata geçirilen “İzmir’e iz bırak” kampanyasına en yoğun katılım Konak’tan gelirken onu Karşıyaka, Buca, Karabağlar ve Bornova izledi. Vatandaşların önerdiği projelerde ağırlıklı olarak ulaşım, yeşil aşlan, çevre düzenlemeleri ile sosyal ve kültürel projeler ilk sırada yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, proje önerilerinin uzman bir ekip tarafından değerlendirildiğini ve seçilen projelerin sahiplerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya getirileceğini söyledi.

İzmir’i katılımcı bir anlayışla yönettiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu ise geleceğin İzmirini kentliyle birlikte yaratmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Değerli hemşerilerimizin görüş ve önerileri, bizim için çok önemli ve yol gösterici. Geleceğin İzmirini İzmirli hemşerilerimizle yaratacağız. Çalışmamıza katkı koyan, proje gönderen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın