Büyükşehir Ayamama’nın çehresini değiştiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşen Yenibosna Basın Aksı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, kabul edildi. Planla birlikte, mevcut sanayi ve lojistik alanların ticaret, hizmet ve turizm fonksiyonlarına dönüşümü sağlanacak.

Planlama alanı Basın Ekspres Yolunun batısında, Çobançeşme Kavşağı ile İkitelli Kavşağı arasında Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçelerinde yer alan 310 ha.lık alanı kapsıyor.

Kabul edilen planla mevcut sanayi ve lojistik alanların ticaret, hizmet ve turizm fonksiyonlarına dönüşümü sağlanarak, bölgenin sağlılklı ve yaşanabilir bir merkez olması hedeflendi.

Yenibosna Basın Aksı 1/5000 Ölçekli NİP ile 6 kilometrelik Ayamama Dere güzergâhında oluşturulan yeşil alanlarla birlikte ıslah çalışmalarının tamamlanması ve taşkın riskinin ortadan kaldırılması hedeflendi.

Dere etrafında oluşturulan yaklaşık 500.000 m²’lik yeşil alanın büyük bir bölümü İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması ile kamuya bedelsiz olarak kazandırılacak ve Islah edilen dere çevresinde planlanan aktif yeşil alanlarda, kamusal açık alanlar ve rekreatif amaçlı fonksiyonlar kentlinin hizmetine sunulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın