Büyükdere’de trafik yerin altına iner mi?

Gayrimenkul sektörünün öncüleri Büyükdere Caddesi'nde trafiğin yerin altına indirilmesini istiyor. ArkiParc 2012'de Büyükdere Caddesi'nde trafiğin yerin altına inmesinin kentin çekiciliğini artıracağı konusunda ortak görüş oluştu.

{video475 src=”http://player.vimeo.com/external/43023374.sd.mp4?s=e43159e61f2a3ef943262172d6b1f8f9″}

Gayrimenkul zirvesi ArkiParc 2012’nin ikinci gününde İstanbul’un Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesi olan Zincirlikuyu-Maslak aksının sorunları masaya yatırıldı. Gazete Habertürk’ten Yelda Akgün’ün haberine göre; Büyükdere II Çalıştayı’nda, caddede yaya sorunu yaşandığına dikkat çekildi ve trafiğin yerin altına inmesinin kentin çekiciliğini artıracağı konusunda ortak görüş oluştu.

Moderatörlüğünü şehir plancısı Faruk Göksu’nun yaptığı Büyükdere II Çalıştayı’nın konuşmacılarından Dumankaya Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya, fikri desteklediğini ama gerçekleşme olasılığını zayıf bulduğunu söyledi. Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, orada yaşayan ve çalışan biri olarak araç trafiğinin yeraltına alınmasını destekledi.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya ise “Büyükdere Caddesi’nin yerin altına da alsak üstüne de koysak trafik sorunu çözülmez. Büyükdere Caddesi için planlamayı devletle yapmalıyız. Bana göre Gültepe’de başarılı bir kentsel dönüşüm olmayacak çünkü ortada plan yok” dedi. Oturumda Gültepe’nin, Silivri, Kartal, Basın Ekspres Yolu ve Zincirlikuyu-Maslak hattının Büyükdere Caddesi’ne alternatif olup olamayacağı da tartışıldı. Göksu “Bugün Büyükdere’yi simetrik olarak yan yatırsak ortaya 1 milyon metrekarelik kullanılabilir alan çıkar” dedi.

AROLAT: ŞEHİR KULLANILMAZ OLUR
Mimar Emre Arolat, “İstanbul müthiş bir kentsel dönüşümün eşiğinde bulunuyor. Fakat belli bir zaman sonra şehir kullanılamaz hale gelecek. Kentsel dönüşüm 2023’e de damga vuracak” açıklamasında bulunurken Argos Yapı Kurucu Ortağı Gökşin Ilıcalı, “para, ego, duyarlılık ve gusto kaliteyi getirecek fakat kentler ile kır ilişkisi kesilmemeli. Bu büyük sorunlar doğurabilir. Büyük alanlarda hava kalitesi çok önemli, asıl golü havadan yiyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

İSVAN: KULLANARAK KORUYALIM
Servotel Corporation Başkanı Öner İsvan ise “Yapısal tarihi koruma konusunda endişelerim var. Yapıları restore etmekten çok kullanıma açmak önemli. Asıl önemli olan insanın ve insan kültüründen gelen mirasların korunması” şeklinde konuştu.

KODAL: KURUMSALLAŞMALIYIZ
Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal da “İstanbul, New York’u geçecek üne sahip. Birbirimizle rekabet ederek değil, birleşerek 2023’e kadar kentsel dönüşümü tamamlamalıyız. Mutlaka kurumsallaşacağız” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın