Büyükçekmece’de geçmiş canlanıyor

Büyükçekmece Belediyesi, tarihi evin koruma altına alınması, binalar ile ilgili restitüsyon çalışmalarına başladı. Başkan Hasan Akgün, kültür turizmini yaygınlaştırmak için ilçedeki sivil mimari eserleri koruma altına aldıklarını belirtti.

Büyükçekmece Celaliye ve Mimarsinan Merkez Mahallelerinde bulunan toplam 16 tarihi eser niteliğindeki yapının korunması ve restore edilebilmesi amacıyla İl Özel İdaresinden 2013 yılı için katkı payı talep edilmesiyle projeye başlayacak olan Büyükçekmece Belediyesi, tarihi yapıların koruması ve sürdürülmesi için çalışmalarını hazırlayıp hızlandırdı.

TURİZME KAZANDIRILACAK

Büyükçekmece’nin estetik görünümünü ve tarihi dokusuna özel önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Akgün, kültür turizmini yaygınlaştırmak için ilçedeki sivil mimari eserleri koruma altına aldıklarını belirtti.

Çalışma kapsamında tarihi evleri tespit edip yapılacak olan projede bazı evleri proje paydaşları ile birlikte restore ettirerek kültür turizmine kazandıracaklarını söyleyen Başkan Akgün, ‘Hazırladığımız çalışma ile Büyükçekmece’deki tarihi evleri koruma altına alarak geçmişimize sahip çıkacağız. Şehir kimliğinin oluşmasında sivil mimari eserlerin varlığı çok önemli. Tarihi evlerin restore edilerek ve korunarak kültür turizmine kazandırılması Büyükçekmece’nin geleceği için çok önemli bir çalışma olacaktır’ dedi.

Belediye personelinin bu konuda titiz bir çalışma sergilediklerini ifade eden Başkan Akgün; ‘ Bu konuda çalışma arkadaşlarımız çok titiz bir çalışma sürece gerçekleştiriyor. Belediyecilik çöp toplayıp yol yapmaktan ibaret değil. Mutlaka geçmişimizin izlerini yansıtan bu eserleri restore ederek yeniden yaşama kazandırmalıyız’ dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın