Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması Katılımcı Süreç Çalışmaları Başlıyor

Adalar Belediyesi, Taksim, Kadıköy ve Bakırköy meydanlarının ardından 2021 yılının Mart ayında ilan edilecek Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması katılımcı süreç çalışmalarının başladığını duyurdu.

Belediyenin web sitesinde yer alan habere göre, Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması katılımcı süreç çalışmalarının temel yaklaşımı, Fayton Meydanı’nda açılacak kentsel tasarım yarışmasına ilişkin hem Adalar halkını, hem de alana dair çalışmaları ve deneyimleri ile sürece katkı koyabilecek kişi ve kurumları yarışma sürecinin ayrılmaz parçası olarak ele almak, sürece sağlıklı ve etkin bir şekilde katılımları için uygun bir zemin oluşturmak.

Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların raporlanması, katılımcı süreç dahilinde elde edilen sorunların tespitlerinin, çözüm önerilerinin, deneyim paylaşımlarının, beklenti ve taleplerin kamuoyu ve jüri heyeti ile paylaşılması planlanıyor.

Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması katılım süreci kapsamında sürdürülen çalışmalar http://istanbulsenin.org/buyukadafaytonmeydani adresinden takip edilebilecek.

Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması katılım sürecine dair bilgilendirmenin yapılacağı ve bu sürece dair öneri ve taleplerin görüşüleceği ilk toplantı 19 Aralık 2020 Cumartesi günü saat 14:00’de çevrim içi olarak yapılacak. Toplantı, katılmak isteyen herkese açık olarak düzenlenecek ve erişim bilgileri daha sonra ilan edilecek.

Yarışmanın jürisinde asli jüri üyesi olarak Zafer Akay, Hasan Çalışlar, Ahmet Kıvanç Kutluca, İnci Olgun, Tarık Yaşar; yedek jüri üyesi olarak Meliz Akyol, Buşra Al, Elif Örnek Özden görev alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın