Butterfly Studio

Valerie Schweitzer Architects tarafından bir aile evinin bahçesi içinde tasarlanan atölye, ilkel ve fütüristik dokunuşları bir arada bulunduruyor.

Kelebeklerin kanatlarından ve diğer organik formlardan ilham alınarak tasarlanan ve içinde bir sanat atölyesi ile bir özel ofis bulunduran yaklaşık 32,50 m²’lik proje, Connecticut’ta yer alıyor. Aile üyeleri için huzurlu bir barınak sağlayan yapı, topraktan dışarı fırlamış çömlek kırıklarını andıran cephesi ile ilkel ve fütüristik dokunuşları bir arada bulunduruyor.

Strüktür; cam, ahşap ve çeliğin potansiyelinden faydalanıyor. Çelik ve termal yalıtımlı camdan geniş tavan penceresi hem yapının gün ışığı ihtiyacını gideriyor, hem de daha havadar bir mekan etkisi yaratıyor. Yerden ısıtmalı dökme beton döşeme sayesinde enerji verimliliği sağlanıyor.

Tavan penceresi ve dar pencereler kullanılarak dünyanın geri kalanından soyutlanmış bir alan yaratılıyor. Gün ışığının ve hava koşullarının değişkenliği ile sanatsal üretim sırasında kesik kesik bir yansıma için uygun ortam sağlanıyor. Long Island Boğazı’ndan gelen esintiyi içine alacak şekilde yerleştirilmiş pencerelerle birlikte çapraz havalandırma sağlanıyor. Yapıda bir de küçük bir banyo mevcut.

Etiketler

Bir cevap yazın