Bursla dünyayı dolaşıyor

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin mimarlık alanında verdiği seyahat bursunu kazanan Yelta Köm "Üretimin Peşinde" teması kapsamında dünya üzerinde seçilen 9 farklı şehri gezip gözlem ve deneyimlerini paylaşıyor.

Yelta’nın ilk durağı Dünya’nın en kalabalık yerleşim yerlerinden Mumbai.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 10. kuruluş yılı nedeniyle mimarlık alanında verilen seyahat bursunu kazanan Yelta Köm “Üretimin Peşinde” teması kapsamında dünya üzerinde seçilen 9 farklı şehirle ilgili gözlem ve deneyimlerini paylaşıyor. Yelta’nın ilk durağı Hindistan’ın en büyük, Dünya’nın ise en kalabalık üçüncü yerleşim yeri olan Mumbai. Asya’nın en büyük gecekondu bölgelerinden biri olan Dharavi ve Hindistan’ın sanayi üretiminin yapısı Mumbai gezisinde öne çıkacak olan bazı konular.

İkinci durak ise rota içerisindeki diğer şehirlere göre üretim biçimleri açısından diğer şehirlerden farklılaşan bir üretim örgütlenmesine sahip olan Jakarta. Geleneksel üretimin halen kent içerisinde sürmesinin yanı sıra Jakarta dünya üzerindeki en kalabalık Müslüman kent olma özelliğiyle de dikkati çekiyor. Yelta’nın üçüncü durağı olan Çin’de gezeceği şehirler ise Guangzhou ve Pekin. Yelta, Çin’in ekonomik büyümesinde etkin role sahip olan Guangzhou ve Pekin’in ardından Yelta rotasını ABD’ye çevirecek. Bugünün dünyasının kalbi pozisyonunda olan New York’un ve Silikon Vadisi ile inovasyon denince ilk akla gelen ve dünyanın en liberal şehirlerinden biri olan San Fransisko.

Gezinin tüm detayları sosyal medyadan takip edilebilecek Gezi süresince Yelta sosyal medya araçlarını aktif bir şekilde kullanarak yaşayacağı bu kıtalar arası deneyimi twitter.com/arkiteraon ve facebook.com/arkiteraon hesabından meraklıları ile paylaşacak, tutacağı web günlüğü ise www.arkiteraon.com sitesi üzerinden izlenebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın