Bursa’nın Tarihi Eserlerine 12 Milyon Liralık Ödenek

Vali Şahabettin Harput, İl Özel İdaresi tarafından Temmuz ayından itibaren 12 milyon TL'lik yeni bir harcamayı Bursa'daki tarihi eserlerin restorasyonuna ayırdıklarını belirterek, 'Bize düşen görev, o muhteşem mirası bütün asaletiyle korumaktır' dedi.

Vali Şahabettin Harput, İl Özel İdaresi tarafından Temmuz ayından itibaren 12 milyon TL’lik yeni bir harcamayı Bursa’daki tarihi eserlerin restorasyonuna ayırdıklarını belirterek, ‘Bize düşen görev, o muhteşem mirası bütün asaletiyle korumaktır’ dedi.

Bursa’nın en önemli belirleyici vasfının tarih, kültür ve medeniyetler şehri olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, bu zenginliği korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemli olduğunu ifade etti. Eskişehir Hamamı’ndan tutun Köylü Pazarı’na varıncaya kadar bütün bu tarihi yapıların restorasyonunda valilik olarak bu hizmeti seve seve yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Harput, şu anda kullanılmayan ve kullanılmakta olan 8 milyon 270 bin TL ödeneğin olduğunu söyledi.

“Hepsine Yetecek İmkanınız Var”

Bu yıl 12 milyon TL’lik ayrı ödenek aktaracaklarını söyleyen Harput, ‘Tarihi eser noktasında restorasyon ihtiyacı olup da yasal prosedüre göre normal müracaatını yapan ve Tabiat Varlıklarından uygun görüşünü alan her tarihi yapıya cami, çeşme, kale, han, tarihi ev, tarihi sokak gibi mekanlardır. Hepsine yardım yapabilecek imkanımız vardır. Elbette hepsinin tamamını karşılayacak değil ama belli imkanlarda yardım yapma imkanımız vardır. Bu vesileyle belediyelerimizin, ilçelerimizin bu noktada kendi bölgelerindeki tarihi eserlerin Kültür ve Tabiat Varlıkları içerisinde kalması kaydıyla bize müracaatları halinde örneğin İznik’teki tarihi hamama, tarihi anfi tiyatroya yaptığımız yardım gibi diğer ilçelerimize yardım yapabilecek durumdayız’ dedi.

“Destek Vermeye Devam Edeceğiz”

İl Özel İdaresi eliyle Temmuz ayından itibaren 12 milyon TL’lik yeni bir harcamayı bölgedeki tarihi eserlerin restorasyonuna ayırdıklarını ifade eden Harput, ‘Belediyelerimizin bu yönde gelecek taleplerini de değerlendirerek bu yönde yeni ödeneklerle bu çalışmaları takviye etmeye, destek vermeye devam edeceğiz. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma tarihe karşı bir saygının bir vefanın güzel bir örneği olarak bu noktada hizmet yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursa’nın kimliğini yeniden ayağa kaldırma, Bursa’nın kimliğine yeniden saygı duyma ve onu Bursa’ya iade etme çok önemlidir. Eğer 2008 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth buraya geldiyse, Bursa’ya Yeşil Bursa diye gelmedi. Modern Bursa diye gelmedi. Bursa’nın tarihi kimliğini görmeye, Osmanlı’nın mührünü görmeye, Osmanlının 130 yıl başkentlik yapmış Bursa’sının o ilk döneminin estetik mimarisini görmeye bunun asaletini hayranlıkla seyretmeye geldi. Bize düşen o muhteşem mirası bütün asaletiyle, bütün zarafetiyle korumak ve yaşatmaktır’ ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın