Bursa’nın Marka Değeri Yatırımlarla Artıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle projelendirilen Altıparmak Meydanı'nda yer alacak olan BTSO Ek Hizmet Binası'nın temeli, merkez ve yerel yöneticilerle sanayicilerinin katıldığı görkemli törenle atıldı.

Altıparmak Meydanı’nda Karagöz ve Hacivat’ı simgeleyen ve suyun kinetik gücünden yararlanılarak hareket edebilen ‘Yüzen Taşlar Heykeli’nin yanındaki alana BTSO Ek Hizmet Binası’nın temeli atıldı. Temel atma törenine; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve sanayiciler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, Altıparmak Meydanı’nın şehrin marka değerine katkıda bulunacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği binanın yapımının BTSO tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Altepe, yaklaşık 5 ay sürecek çalışmalar kapsamında bölgeye bir şelalenin yapılacağını ve Altıparmak Meydanı’nın stadyum bölümü haricinde tamamlanmış olacağını ifade etti.

‘ALTIPARMAK MEYDANI TÜM İHTİŞAMIYLA ORTAYA ÇIKACAK’

Şehirlerin meydanlarıyla anıldığını ifade eden ve Altıparmak Meydanı’yla Bursa’yı Türkiye’de bir adım öne çıkartmak istediklerini kaydeden Başkan Altepe, ‘Bu proje önce Altıparmak’ın, sonra da Bursa’nın marka değerine katkıda bulunacak. Proje kapsamındaki şelale ve BTSO EK Hizmet Binası bitirildiğinde, meydan biraz daha şekillenecek. Yeni stadyumun tamamlanması ve eski stadyumun yıkılmasıyla oluşacak 100 bin metrekarelik boş alanın da projeye dahil edilmesiyle birlikte, Altıparmak Meydanı tüm ihtişamıyla ortaya çıkacak’ diye konuştu. Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla gün geçtikçe geliştiğini, güzelleştiğini ve itibar kazandığını ifade etti. Sorumluluğun sadece Bursa’ya ya da Türkiye’ye karşı değil, dünyaya karşı da olması gerektiğini belirten Harput, bu sorumluluğu layıkıyla yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Celal Sönmez’i tebrik etti.

ÖRNEK BİR KENT MEYDANI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de BTSO EK Hizmet Binası’nın yeniden düzenlenen Altıparmak Meydanı’nın küçük bir parçası olduğunu söyledi. Projede esasen ulaşılmak istenen idealin örnek bir kent meydanı olduğunu vurgulayan Sönmez, ‘Kent meydanları tüm dünyada, bulundukları iklimin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmişliğinin aynasıdır. Bursa, başkentlilik kültürü olan iyi bir yaşam kenti. Bu kentin insanları, daha işlevsel meydanları hak ediyor.’ dedi. Sönmez, bin 609 metrekare kapalı alan üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek ek hizmet binasının, yılsonuna kadar hizmete alınacağı ifade etti. Törende ayrıca, oda üyelerine sunulan tüm hizmetlerin bulunacağı binanın alt bölümünde kafeteryanın yer alacağı ve buranın oda üyelerinin yanı sıra halka da hizmet vereceği belirtildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın