Bursa’da Stadyum Meydanı vitrine çıkıyor

Bursa'nın en çok sıkıntısını çektiği büyük meydanlar yavaş yavaş netleşiyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kayhan Meydanı, Emirsultan Meydanı, Güzelyalı ve Gemlik Meydanı ile Stadyum Meydanı gibi prestij projelerle kente vizyon kazandırmayı hedefliyor. İl Özel İdare’den alınan toplam 6 bin 200 metrekare alanlı eski SGK binalarını yıkarak Tophane yamaçlarının önünü açan belediye, bölgedeki meydan projesine hız verdi.

Bursa’yı gelişmiş tüm dünya şehirlerinde olduğu gibi meydanlarıyla anılan bir kent haline getirmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında inşaatı süren Stadyum Meydanı gün yüzüne çıkmaya başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kayhan Meydanı, Emirsultan Meydanı, Güzelyalı ve Gemlik Meydanı ile Stadyum Meydanı gibi prestij projelerle kente vizyon kazandırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda İl Özel İdare’den alınan toplam 6 bin 200 metrekare alanlı eski SGK binalarını yıkarak Tophane yamaçlarının önünü açan belediye, bölgede uygulanacak meydan projesine hız verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zemin kaplama çalışmalarının sona geldiği Stadyum Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Bursa’da meydan veya park olarak düzenlenecek boş alan bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bu nedenle belirli bölgelerde mevcut binaları kamulaştırarak bu tür projeleri kente kazandırdıklarını kaydetti.

Kayhan’daki eski Tekel binası ile Altıparmak’taki SGK binalarının kaldırılmasında tek parti iktidarının avantajlarını çok iyi kullandıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Burada çirkin bir beton yığını görüntüsündeki binaları kaldırdık ve Bursa’ya vizyon katacak bir meydanı hayata geçiriyoruz. Burada halkımızın önemli bir toplanma alanı olacak. İlk etapta zemin kaplama çalışmalarını tamamlayıp, halkımızın kullanımına açacağız. Yine yamaca uygulanacak şelale, kafe ve restoranlarla ayrıcalıklı bir mekânı bölgeye kazandırmış olacağız. Buraya uygulayacağımız sanatsal yapılar da Türkiye’de bir ilk olacak. Ülkemizde başka bir örneği olmayan dönen taşlarla Karagöz-Hacivat figürlerini farklı bir şekilde burada yansıtmış olacağız. Bu prestijli meydanı Bursa’ya bir an önce kazandırmak için çalışmalarımız hızla sürüyor.” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın