Bursa Görüyor ve Arttırıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "kent estetiği denetim aracı" ile olumsuzlukların üstesinden gelmeyi hedefliyor.

360 derece panoramik çekim ve haritalama sistemini belediyecilik hizmetlerinde kullanmak için çalışma yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, adını “kent estetiği denetim aracı” verdikleri bir aracın üzerine yerleştirilen 360 derece çekim yapabilen kamerası yerleştirdi ve kenti turlayrak sorunlu bölgeleri tespit etmeyi amaçlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “bu uygulama sayesinde artık hiçbir sorunun gözden kaçmasının mümkün olmadığını belirterek, soruna kısa zamanda müdahale imkanı doğduğunu,” vurguluyor.

Büyükşehir belediyesi kent estetiği şube müdürlüğü ekipleri, kentin fiziksel mekân kalitesinin artırılması ve Bursa’ya daha estetik bir kent kimliği kazandırılması amacıyla üretilen araç, hafta içi her gün ana arterlerde denetim yapıyor. Bursa’nın cadde ve sokakları 360 derece panoramik görüntü olarak kaydedilirken, boyası silinmiş yaya geçitleri, zarar görmüş trafik yön levhaları, eskimiş kent mobilyaları gibi olumsuzluklar ise görüntüleriyle birlikte büyükşehir belediyesinin ilgili birimleri, ilçe belediyeleri, uedaş, türk telekom ve diğer paydaşlara gönderiliyor. Kameralar tarafından kayıt altına alınan olumsuzluklar ise en geç 30 gün içerisinde ortadan kaldırılacağı belirtiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın