Bursa 2013’de turizm başkenti

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Bursa'yı "2013 Turizm Başkenti" ilan edecek.

Bursa Valisi Şahabettin Harput 22 Arap ülkesinin üye olduğu Arap Birliği Turizm Teşkilatının Bursa’yı “2013 Turizm Başkenti” ilan etmek istediğini söyledi.

Harput, makamında düzenlediği basın toplantısında, Arap Birliği Turizm Teşkilatının davetlisi olarak 12 Temmuz Salı günü Cidde’ye gideceğini bildirdi.

Organizasyon Başkanı Dr. Bandar Fahad Al Fihait ile görüşeceğini söyleyen Harput, “Arap Birliği Turizm Teşkilatı, Bursa’yı ‘2013 Turizm Başkenti’ ilan etmek istiyor. Bu konuda geniş kapsamlı görüşmelerde bulunacağız” dedi.

Harput, Kültür ve Turizm Bakanlığının da bu konuya büyük önem verdiğini ifade ederek, “Bölgemizin Ortadoğu, Kafkasya, Arap ve Körfez alemi için çok önemli cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz. Yeşiliyle, mutfağıyla, kültürüyle şehrimiz cazibe merkezidir. Bu proje gerçekleşirse Bursa için çok önemli, hayati bir proje hayata geçmiş olacak” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Arap Turizm Teşkilatı işbirliğinde Körfez ülkelerinden İstanbul ve Bursa’ya özgü turizm organizasyonlarının yapılmasında bir program başlattıklarını vurgulayan Harput, şunları söyledi:

“Ramazan ayında başta Arap ülkeleri olmak üzere turistler için özel programlar hazırladık. Bursa ve İstanbul’un Araplar için cazibe merkezi olduğunu gösterir canlı yayınlar yapılacak. Bu proje ile Ramazan ayında Arap turistleri Bursa’ya çekmeyi hedefliyoruz. Bu yıl ilk defa uygulayacağımız program, bölgemiz için büyük önem taşıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın