Burnunuzun Ucundakilerin Farkında mısınız?

ArkiPARC 2012 kapsamında gerçekleşen #burnununucunda; İstanbul'da kaçırdığımız olanaklar ile ilgili farkındalık kazandırmayı amaçlayan interaktif bir etkinlik.

Gayrimenkul sektörü profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlayan buluşmalar serisinin üçüncüsü ArkiPARC 2012, 28 – 29 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sektörün önemli isimlerinin “Kentsel kalite için diyalog” çağrısı ile bir araya geldiği ArkiPARC 2012’de düzenlenecek etkinliklerden biri de #burnununucunda

#burnununucunda İstanbul’da kaçırdığımız olanaklar ile ilgili farkındalık kazandırmayı amaçlayan interaktif bir etkinlik.

İstanbul, yaşayanlara bir çok fırsat sunuyor

İstanbul çok katmanlı ve karmaşık bir yapıya sahip, İstanbullular müdahale edemedikleri bu değişimleri ya uzaktan izliyor ya da değişimlerin farkına bile varmıyor. İstanbul’da yaşayan, çalışan ve kenti kullanan kişiler olarak her gün kente ait neleri kaçırıyoruz? Bu şehir bize hangi olanakları sunuyor?

ArkiPARC 2012’de düzenlenecek #burnununucunda etkinliği bu sorular ile yola çıkarak bize kente ait fark edemediğimiz durumlar ve kaçırdığımız olanaklar, potansiyeller konusunda düşündürmeyi amaçlıyor.

Örneğin Bahçeşehir’in çok yakınında bulunan Ispartakule tren istasyonu ulaşım için daha verimli kullanılabilir mi? Ya da Banliyö treni Yeşilköy’den Atatürk Havalimanı’na neden ulaşmaz? Belgrad Ormanı kentin en önemli açık alanı, acaba kentliler tarafından daha aktif kullanılabilir mi?

Katılımcılar İstanbul ile ilgili akıllarına gelen konuları Twitter üzerinden paylaşarak etkinliğe katılabilecekler. Gelen tweet’leri ArkiPARC 2012 danışma kurulu değerlendirecek ve seçilecek en yaratıcı 10 tweet’in sahipleri 28-29 Mart tarihlerinde gerçekleşecek ArkiPARC 2012’yi ziyaret hakkı kazanacak.

#burnununucunda etkinliğine katılmak için:

1. Tweet’inizin içinde arkiparc ve #burnununucunda yer almalıdır.

2. Bir fikir en fazla iki tweet ile açıklanmalıdır.

3. Katılımcılar birden fazla fikir sunabilir.

4. Etkinlik, 27 Mart 2012 Salı gününe kadar devam edecektir.

5. Tweet’ler arasından seçilen en yaratıcı 10 Tweet’in sahibi ArkiPARC 2012’ye ücretsiz ziyaret hakkı kazanacaktır.

6. Danışma kurulunun değerlendirmesine olanak tanıması amacı ile bu yıl ki Twitter etkinliği yalnızca İstanbul konuludur.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın