Burning Man Festival Alanı Yarışmaya Açılıyor

Her yılın ağustos ayında, ABD’nin Nevada eyaletinde gerçekleşen Burning Man Festivali, düzenlenen yarışma ile yeniden tasarlanacak.

1997’dan beri aynı yerleşim planıyla Black Rock Çölü’nde düzenlenen festival, tasarımcıları yarışma ile yeniden bir alan tasarlamaya davet ediyor.

1986’da San Francisco’lu bir çocuğun yaptığı sanat çalışmasını sahil kenarında yakmasıyla, tek gecelik bir etkinlik olarak başlayan etkinlik, 1990’da büyüyerek Nevada’daki Black Rock Çölü’ne taşınmıştı. Başlarda 80 kişilik katılımlarla düzenlenen ve kar amacı gütmeyen Burning Man’e son yıllarda katılımın 70 binlere vardığı belirtiliyor.

Yarışmanın genel şartları arasında yer alan, beşgen alan sınırları koruma ve The Man, The Temple’ın merkez olarak kalma durumlarının yanı sıra, açık-yarı açık mekan kullanımları ve güvenlik servisleri çözümleri gibi konular da yarışmanın esas aldığı kriteler olarak belirtiliyor.

Ekim 2015’ten 31 Aralık 2015’e kadar internet üzerinden, halk oylamasıyla gerçekleştirilecek olan ön elemeleri, Ocak-Mayıs 2016 arası boyunca sürecek ikinci tur izleyecek ve Burning Man yönetim topluluğu tarafından seçilen tasarım, Burning Man 2017 etkinliği için uygulanacak.

Yarışma ile ilgili detaylara buradan, ana sayfasına ise bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın