Burdur’a otogar ve kültür merkezi müjdesi

Burdur'da yapımı süren otogar projesinin 5 ay, Gençlik ve Kültür Merkezi projesinin ise 6 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, kentte yapımı devam eden projeleri gezerek incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz, Burdur’da şehirlerarası otobüslerin şehir içi trafiğine girdiğini, bunun da otobüslerin ve yolcuların zaman kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Otobüslerin otogar girişinde yaklaşık yarım saat beklediğini anlatan Vali Yılmaz, ”İnsanlar 10 saat yolculuk yapabiliyor, ancak otogar girişindeki zaman kayıpları yolcuların gözünde büyüyor. Yeni yapılan otogar hem bu sıkıntıyı çözecek, hem de şehir içi trafiği rahatlatacak. Otogar projesi firmaların ve yolcuların memnuniyeti açısından önemli bir proje” dedi.

Yılmaz, yapımına 2007 yılında başlanan Gençlik ve Kültür Merkezi’nin alt bölümünde gençlik, üst bölümünde ise kültür merkezi bulunacağını söyledi. Kültür merkezinin yan tarafına yüzme havuzu yapılacağını ifade eden Yılmaz, ”Şu anda programlarımızı üniversite binasında yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu yapımı tamamlanacak Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yapacağız. Belediye başkanımızın öyle bir sözü var” diye konuştu.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise ilgili firmalar ile yapılan sözleşmeler gereği otogar inşaatının 5 ayda, Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatının ise 6 ayda tamamlanıp teslim edileceğini kaydetti.

Otogar projesinin şu anda hızlı bir şekilde devam ettiğini, otogara giriş bağlantılarının yapıldığını belirten Akkaya, bir taraftan da otogarın şehir girişindeki kavşakla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Akkaya, yapımına 2008 yılında başlanan otogarın yaklaşık 40 dönümlük bir alanda kurulacağını ve 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacağını belirtti. Otogarın içerisinde yazıhaneler, kafeteryalar, lokantalar, iş yerleri, büfeler ve sosyal ihtiyaç alanları bulunacağını anlatan Akkaya, ”Otogar tamamlandığında Burdur çok büyük ve güzel bir komplekse sahip olacak” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın