Burada İsteseniz de Kaybolamayacaksınız

Güney İngiltere'nin koruma altındaki eski yerleşim alanlarından biri olan Stockwell Park, Hat-Trick Design tarafından tasarlanan yön bulma işaretleri ile renklendi.

İngiliz tasarım ajansı Hat-Trick Design, Lambeth’te yer alan Stockwell Park yerleşiminde hem yaşayanların hem de yabancıların işini kolaylaştırmak amacıyla yerleşime dair referanslar içeren farklı tasarımlar hazırladı.

Proje koordinatörü Gareth Howat şöyle diyor: “Bizden istenen şey bölgedeki erişimi kolaylaştırmamız ve bu mekanı daha misafirperver kılmamızdı. Bu amaçla tasarlanan işaretlerin basit ve anlaşılır olmasını amaçladık.”

Tasarım konsepti buradaki dokuyu yansıtan bir karo sistemi üzerine kurulu. Doku paletinin oluştrulması aşamasında ise zengin tarihi, kültürü ve mimarisinden ilham alan birçok yerel sanatçı ve tasarımcı ile çalışılmış.

Yaratılan dokuların herbiri karolara işlenerek bu karolardan oluşmuş bir sistem, kent içinde farklı yön bulma işaretleri olarak somutlaşıyor.

Bu işaretler sokakların, evlerin duvarlarına yapıştırılan bir tabela olabileceği gibi yol üzerinde heykelsi bir tasarım hatta çatılara kondurulan bir kuş yuvası bile olabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın