“Burada Engellendim”

Buradaengellendim.com Türkiye genelinde engellilere engel olan tüm mimari sorunlara savaş açtı.

www.buradaengellendim.com adresinden yayın yapan sitede başta engelliler olmak üzere hepimizin günlük hayatında önüne çıkan tüm engeller, fotoğrafları ile beraber yayınlanıyor.

İsterseniz siz de karşılaştığınız benzeri durumları, tarih, mekan belirterek açıklamaları ile beraber site üzerinden takipçileri ile paylaşabiliyorsunuz.

Sitede bir de şöyle bir duyuru var:

“5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 07 Temmuz 2005 tarihli ve 25868 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun geçici 2. maddesi hükmü uyarınca; kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlülerin ulaşabilirliğine uygun duruma getirilmesi öngörülmüştür. Fakat bu süre dolmasına yakın 3 yıl uzatılarak 07 Temmuz 2015 tarihi belirlenmiştir.

Kısacası; 3 YIL DAHA SAKATA GELDİK.”

Etiketler

Bir yanıt yazın