Bulutsuzluk Özlemi’nin Solisti Nejat Yavaşoğulları Mimarlık Vakfı Başkanı Oldu

Mimarlık Vakfı’nın başkanlığına oybirliğiyle müzisyen- mimar Nejat Yavaşoğulları seçildi.

Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’ın haberine göre Mimarlık Vakfı’nın başkanlığına oybirliğiyle Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti, söz yazarı, gitaristi aynı zamanda mimar olan Nejat Yavaşoğulları seçildi.

Hayatı boyunca müzik ve mimarlığı bir arada yürüten Yavaşoğulları, başkanlık sürecini şöyle anlatıyor: “Mimarlık dünyasının yakından tanıdığı ve geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Engin Omacan, Mimarlık Vakfı’nı 1996 yılında kuracağı zaman benim de kurucular arasında olmamı istemişti. Kabul etmiştim, 4-5 yıl önce de başkanı olmamı istemişlerdi ama başkanlığı kabul etmemiştim. Bu kez yine başkanlık teklif edildi. Birkaç gün boyunca ‘vakit bulamam, bürokrasi ile ilgili işler bana zor gelir’ gibi sızlanmalarımdan sonra en sonunda kabul ettim. Ben şehir dışındayken seçimler oldu ve başkanlığa beni seçtiler.”

Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü’nden 1974 yılında mezun olan Nejat Yavaşoğulları, mezun olduktan sonra mimarlık ofisi açtığını belirtiyor: “Nejat Yavaşoğulları Mimarlık’ta daha çok tarihi yapıların restorasyonu ve diğer yapı tasarımlar ile ilgili proje ve bazen de uygulamalar yapıyoruz. Bir yandan da Işık Üniversitesi’nde Mimari Tasarım dersinde proje hocalığı yapıyorum. Aynı zamanda Mimarlık Vakfı ile Mimarlar Odası’nın etkinliklerini hep desteklerim.”

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın