Buffalo’nun Tren İstasyonu Restorasyonu ile Açık Eko-Sınıf Oluşturuluyor

1929 yılında açılan ve saatte 3.000'den fazla yolcuyu ağırlayan Buffalo Merkez Terminali, 50 yıl içinde terkedilmeye yüz tuttu.

Art deco tarzıyla, 15 katlı ofis kulesi içeren yapı, gün geçtikçe harap hale geldi. Fakat Buffalo Yönetimi, tren istasyonunu yıkmak yerine kentsel aktivite ve sürdürülebilir gelişimin merkez çekirdeğini oluşturmak adına onu restore etmek üzere iddialı bir plan hazırlattı.

Terminal merkezde konumlanıyor ve etrafı önceden var olan, Central Terminal Restoration Corporation (CTRC) tarafından yenilenmesi ve aktif hale getirilmesi öngörülen demiryolu altyapısı ile çevrili. Master Plan’a göre bina restore edilecek, otobüs sistemi genişletilecek ve hafif raylı sistem dikkate alınacak. Tüm birimler ticari, kültürel, yeşil endüstrisi ve ulaşım fonksiyonları için yeniden kullanılmış olacak.

Urban Habitat Project (Kentsel Yaşam Alanı Projesi)

Büyük projenin ilham kaynağı olarak, CTRC küçük adımlar atmanın mantıklı olduğunu düşündü. İlk olarak Master Planı’nın birinci aşaması olan Urban Habitat Project tamamlandı. Yerel peyzaj ve ekoloji uzmanı Dave Majewski ile tasarımı gerçekleştiren Matthew Dore liderliğinde Merkez Terminal’de “sürdürülebilir gelişim ve yönetim altında yerel kentsel yaşam alanı çevresi” yaratıldı.

Plan, yerel bitkiler ve hayvanların yaşam alanı olan yeni bir içsel kent sınıfı yaratıyor. Kuvvetli su akışı sulak alanlara yeniden yönlendiriliyor ve güneş panelleri elektrik üretiyor. Burası kamuya açık bir yer: Okullar, kiliseler ve toplumsal grupların sürdürülebilir gelişim ve yerel ekolojiyi öğrenmelerine yönelik bir mekan kullanmaları anlamına geliyor.

Majewski, “Bu mekan, tüm toplulukları birleştirici bir güç olacak. Projenin, gurur ve başarının muazzam hissini doğu bölgesine de getireceğini umuyorum,” diyor.

Doğru Yönde Bir Adım


Central Terminal Restoration Corporation Master Planı

Planın birinci aşamasının ikinci kısmı ise gelecek baharda yapılması planlanıyor. Bu plan kısımda eğitim alanı inşa etmek adına parmaklık ve daha fazla işaret sistemi eklemek gerekecek. Açık sınıflar, binanın restorasyonundan bağımsız görünecek. Fakat CTRC projenin işleyişi açısından bunu küçük fakat önemli bir standart olarak görüyor ve şu şekilde ifade ediyor: “Master Plan’da başka bir yerde uygulanan güvenilir planlama ilkelerine örnek teşkil ediyor.”

Eğer bunu başarabilirlerse, ileride yönetilebilir daha büyük ve daha karmaşık bir göreve işaret edecek. Merkez Terminal’in restorasyonu müthiş bir fikir ve Buffalo gibi harika şehirleri canlandırmak adına mükemmel bir adım.

Etiketler

1 Yorum

  • esat-tanoren says:

    Amerika demiryolunu yeniden keşfediyor. onlara kıtayı fethettiren, kentlerini büyüten demiryollarını terk etmeleri bana hep anlamsız gelmiştir, bu kadarmı güçlü bu petrol ve otomobil lobisi.

Bir yanıt yazın