Buenos Aires’in Yeni LED Işıklandırma Sistemi

Bilgisayarla kontrol edilebilecek bu yeni LED ışıklandırma sistemiyle şehir enerji tüketiminden %50 tasarruf ederken daha güvenli kamusal alanlara sahip olabilecek.

2013 yılında, Arjentina’nın Buenos Aires şehri, 91.000 sokak lambasını Philips’in LED ışıklandırmalarıyla değiştireceğini duyurmuştu. Sokak lambalarında yapılacak bu değişime ek olarak Philips, daha önceki citytouch projesinden örnek aldığı, Buenos Aires için özel yeni bir uzaktan yönetim sistemi geliştirdi. Tam kontrol ve veri kullanımına izin veren bu altyapı, temelde elektrik şebekesindeki her lambayı ayrı ayrı izleyebilme özelliği ile, her lambanın optimum işleyişine ve gelecekteki bakım işlemleri sırasında olabilecek değişimleri programlayabilmeye olanak sağlıyor. Ayrıca ışıkların kısılabildiği ya da kapatılabildiği bu sistemle, şehrin genelindeki enerji tüketimini önemli ölçüde (%50ye kadar) azaltıyor.

“Hızlı nufus artışı ve kentsel alanın genişlemesi ile, dünya daha iyi ve etkili ışığa ihtiyaç duyuyor.” diyen Philips Argentina’nın CEO’su Gustavo Verna, “Yenilikçi LED ışıklandırmalar sektöre radikal değişiklikler getirdi. Enerji tasarrufu dışında, bir kaç yıl önceye kadar öngörülemeyen nitelikleriyle, kullanıcıya eşsiz, esnek, sürdürülebilir ve entegre ışıklandırma çözümleri sunuyor.” diye ekliyor.

Beyaz LED Işıklandırması, suçla mücadelenin iyileştirilmesinde, sadece insan gözü için değil, aynı zamanda güvenlik kameraları için de daha iyi yüz tanıması ve uygun renk algısı sağlıyor. Philips’in LED ışıklandırmalarıyla geliştirilmiş görüş kalitesi ve güvenlik, insanların Buenos Aires’teki kamu alanlarını daha keyifli kullanmasını sağlayacak. Arjentina’nın başkentindeki bu LED ışıklandırma yerleştirmesinin 2016 yılında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın