Budapeşte’de Tarihi Çevresiyle Uyumlu Kiosklar

Hello Wood ve BLOKK Architect Studio Macaristan’nın başkenti Budapeşte’de bulunan tarihi Buda Kalesi bölgesinde yeni bir ziyaretçi merkezi ve danışma noktaları tasarladı.

Tamamen yansıtıcı özelliğe sahip parlak küpler olarak tasarlanan yapılar, net bir görüntüyü geri yansıtarak çevrelerine kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak şekilde planlanmış. Küpler şimdiden yoldan geçenlerin bir selfie çekmek için durdukları alanlar olmuş.

Ayna benzeri yüzeylerin kullanımı, bölgenin kültürel kalitesini koruma isteğinden de kaynaklanmış. İşin başında mimarlara, tarihi kent dokusunun mevcut mimari uyumunu bozmayan çağdaş yapılarla düzenleme görevi verilmiş.

İlçe merkezinde, Buda kalesinin hemen yanında yer alan 30 m2’lik ziyaretçi merkezi bağlamına uyan ve yanıt veren bir tasarımla donatılmış. Tasarım, komşu binaların karakteristiği olan ve miras alanına modern bir şekilde uyum sağlayan konik ve tamamen yansıtıcı bir çatı ile taçlandırılmış. Üç farklı yere dağıtılmış danışma noktaları hem bilgi masaları hem de hediyelik eşya dükkanları olarak işlev görecek şekilde tasarlanmış.

Ziyaretçi merkezi ve danışma noktaları dış ve iç kısım arasındaki eğlenceli kontrastları ile daha da ilgi çekici hale getirilmiş. Aynayı andıran cephenin soğuk hissi, doğal renkli çam kontrplak kaplama ile tanımlanan parlak ve sıcak bir iç mekanla eşleştirilmiş.

Ziyaretçi merkezinin tepesindeki ışıklık, binanın monolitik görünümünü vurgularken, bol miktarda doğal ışık girişini sağlayacak şekilde planlanmış.

Kolay nakliye ve yerinde montaj için tüm yapılar bir vinçle kaldırılan dört çelik çerçeveli modülden yapılmış. BLOKK Architect Studio tarafından projelendirilen kiosklar, Hello Wood tarafından hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın