“Budama değil, canlı katliamı”

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaç kesme işleminin kısmi budama değil, birer ''canlı katliamı'' olduğunu belirtti.

Şubeden yapılan açıklamada, cumhuriyet tarihinin ilk planlı alanlarından olan Taksim Gezi Parkı’nın, son yıllarda yerine yapılması planlanan Topçu Kışlası ile gündemde olması ve bu yılın ocak ayından itibaren park içerisindeki ağaçların işaretlenmeye başlanması nedeniyle yakından takip ettikleri kamusal bir alan olduğu belirtildi.

İşaretlenmiş ağaçlardan bazılarının 19 Temmuz’da kök boğazından yaklaşık 2–2,5 metre üzerinden hiçbir dal kalmayacak şekilde kesildiğinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, ”Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaç kesme çalışmaları kısmi budama değil, birer ‘canlı katliamı’dır” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konuya ilişkin ”rüzgar sebebiyle kırılan dalları düzeltme, kesim ve budama çalışmaları yapıldığı” şeklinde duyuru yaptığı hatırlatılan açıklamada, ”Ancak söz konusu ağaç kesimleri, ağaçların canlı yaşamına yüzde 100 zarar verecek, doğal formlarını ve canlı yaşamına olan katkılarını büyük bir ölçüde yok etmeye yönelik gerçekleştirilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bu çalışmaya devam edilip edilmeyeceğini açıklamasını istiyoruz” ifadesine yer verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın