Bu Seneki Venedik Mimarlık Bienali’nin Gözdeleri İngiliz Mimarlar

Bienal'in bu seneki küratörü Chipperfield'in tercihi Zaha Hadid, Norman Foster'dan yana oldu.

Böylece Bienal’de yer alacak olan 5 mimarın 5’i de İngiliz olarak belirlendi. Aralarında Peter Zumthor, Herzog & de Meuron ve Frank Gehry’nin de bulunduğu 56 güçlü isimden seçilen 11 katılımcının içerisindeki İngiliz yoğunluğu, Caruso St John ve Farshid Moussavi gibi isimlerle artmış oldu.

Chipperfield’in deyimiyle “mimarların neyi ortak olarak paylaştıklarını!” sorgulayacakları üzerine kurgulanan bu yıl ki bienal’in teması “Common Ground” için tüm katılımcıların birbirleriyle işbirliği yapması istendi.

Bu bağlamda Foster’ın çalışmaları Hong Kong’da inşa ettiği HSBC binasının kentle nasıl bütünleştiği üzerine yoğunlaşırken, Hadid ince kabuklu yapıların tarihsel gelişimi üzerine yoğunlaşan bir enstalasyon sunuyor olacak.

Diğer yandan Patrick Lynch, Eric Parry ve Hawort Tompkins, Londra kent hayatına odaklanarak bir sahne tasarımına imza atacak.

Fat, Villa Rotunda’nın küçük ölçekte “Museum of Copies” adlı bir replikasını yapaken, Sergion Bates sosyal konut ile ilgili bir sergi hazırlayacak.

Chipperfield ise yapılan çalışmaları şöyle değerlendiriyor “Yapmak istediğim, mimari kültürümüzü ve pratiğimizi kavrayabilmek ve kavratabilmek adına gerekli zeminleri keşfedebilmek. ‘Common Ground’ temasının bu nedenle tüm binaların, kentlerin ve mekanların tasarımının temelindeki felsefeyi ve ilişkiyi bulmada güçlü bir çağrışım yaptığını düşünüyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın