“Bu sefer İzmir’e EXPO’yu kazandıracağız”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''2015 EXPO'da çok talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz bu etkinliği bu sefer İzmir'e kazandıracağız. Bu kararlılığı ben herkeste görüyorum. Başaracağımıza da yürekten inanıyorum'' dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyeti onuruna TOBB İkiz Kuleler’de verdiği yemeğe katıldı.

Buradaki konuşmasında, EXPO’nun yapıldığı ülkelerde dostlukları, ticaretin ve turizmin arttığını belirten Yıldırım, Türkiye’nin EXPO’dan beklentisinin bunların ötesinde olduğunu söyledi.

İzmir’in birlikte yaşama kültürünün en yaygın olduğu kentlerin başında geldiğini dile getiren Yıldırım, kentin tarihine bakıldığında medeniyet için birçok ilke imza atıldığının görülebileceğini vurguladı.

Yaklaşık 3 saatlik uçuşun ardından İzmir’den 48 ülkeye ulaşıldığını bildiren Bakan Yıldırım, ”EXPO konusunda işin daha başındayız. Yapacağımız daha çok şey var… 2015 EXPO’da çok talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz bu etkinliği bu sefer İzmir’e kazandıracağız. Bu kararlılığı ben herkeste görüyorum. Başaracağımıza da yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“En görkemli organizasyon olacağının teminatıyız”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da tarihin İzmir için ”Güneşin gözlerini kamaştıran şehir” dediğini belirterek, yine mitolojide İzmir’in Bereket Tanrıçası Artemis’in evi de olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 bin yıllık muhteşem tarihin emanetini taşıyan İzmir’in bu görkemli geçmişini tüm insanlıkla paylaşmak üzere EXPO 2020 adayı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

”Bugün, 19 organize sanayi bölgesi, 2 serbest ticaret bölgesi ve ileri teknoloji geliştirme merkeziyle Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri. İzmir, ülkemizin en çok turist çeken şehirlerinden biri olarak, küresel bir turizm şehri.
Bizler inanıyoruz ki antik medeniyetlerin kalbi İzmir’in güneşi EXPO 2020 ile tüm dünyaya sağlık ve enerji taşıyacak. Biz Türk iş dünyası olarak İzmir’i bu girişiminde destekliyor ve İzmir’in yanında yer alıyoruz.

106 ülkeyle kurulu iş konseyleriyle Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden 63’ünün yer aldığı, Türk özel sektörünün yurt dışı temsil mekanizması DEİK var. Türkiye’nin en dinamik gücü olan, genç ve kadın girişimcilerin bir araya gelerek oluşturdukları genç girişimciler ile kadın girişimciler kurullarımız var. İşte bu büyük camia, EXPO-2020’nin bugüne kadar yapılmış en görkemli ve büyük organizasyon olacağının teminatı.”

BIE Başkanı şans diledi

BIE Başkanı Ferdinand Nagy ise EXPO’nun uluslararası camiayı sorumluluk almaya davet eden bir organizasyon olduğunu dile getirerek, etkinliğin toplumlar arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.

EXPO’nun kişisel gelişimi artırmak için imkan sağladığını ifade eden Nagy, ”Siz Türkiye olarak bu yolda ilerlemeyi seçtiniz. biz de uluslararası sergiler olarak İzmir’de EXPO 2020 adaylığı için bol şans diliyoruz” dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Türk iş dünyasının ve çalışma hayatının kalbinin EXPO 2020 için attığını ifade ederek, ”İnceleme heyetine İzmir olarak detaylı bir sunum yaptık. EXPO 2020 İzmir için 650 sayfadan oluşan dosyayı heyete sunduk. Buradaki sözlerimizin arkasındayız” diye konuştu.

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin İzmir’in EXPO adaylığı için kenetlendiğini belirterek, başarılı bir çalışma yürüttüklerine inandığını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın