Bu Perşembe Uzun Olacak

SALT Beyoğlu, SALT Galata ve SALT Ulus her ayın son perşembesinde olduğu gibi bu perşembe de farklı birçok etkinlikle 22:00’ye kadar açık olacak. Üstelik ücretsiz...

SALT Beyoğlu, SALT Galata ve SALT Ulus, her ayın son perşembesi saat 22:00’ye kadar açık. Uzun Perşembe’lerde ücretsiz sergi ve bina turları düzenleniyor; SALT Galata’daki kafe ile hem SALT Beyoğlu hem SALT Galata’daki kitapçıda özel indirimler sunuluyor. Bu ayın Uzun Perşembe’sinde, SALT Beyoğlu’nda saat 19:00 ve 20:00’de subREAL ve Taiping Tianguo sergi turları (Türkçe-İngilizce) düzenlenecek. Açık Sinema’da ise Tolga Tüzün, “SALT’ta elektro akustik sesler” serisi kapsamında saat 21:00’de bir performans gerçekleştirecek.

SALT Galata’daki Yerelde Modernler sergisinin rehberli turları 19:00 (İngilizce) ve 20:00 (Türkçe) saatlerinde başlayacak.

SALT Ulus’ta, Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi sergisi kapsamında, mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy bir konuşma yapacak. “Türkiye’de Mimarlık Tarihi Yazımı ve Ali Saim Ülgen” konulu konuşma saat 19:00’da başlayacak.

Mimarlığın tarihçesi SALT Ulus’ta

Mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy’un “Türkiye’de Mimarlık Tarihi Yazımı ve Ali Saim Ülgen” konulu konuşması 27 haziranda SALT Ulus’ta saat 19:00’da.

SALT Ulus’ta 15 Eylül’e kadar görülebilecek olan Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi sergisi, Türkiye’nin ilk restoratör mimarlarından Ali Saim Ülgen’in (1913-1963) dünyasından yola çıkarak Türkiye’nin kültürel mirasının korunmasına, restorasyon projelerine ve mimarlık tarihine odaklanıyor. Serginin düzenleyicilerinden mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy, sergi kapsamında, Türkiye’de mimarlık tarihi yazımını Ali Saim Ülgen’in çalışmaları bağlamında inceleyeceği bir konuşma yapacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın