Bu Kütüphane Diğerlerinden Çok Farklı

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) kampusunda yer alacak kütüphane binası için masa üzerinde dört kitabın dağınık şekilde durduğu görüntüyü yansıtan proje hazırlandı.

Trabzon’da hizmet veren “AA Mimarlık” firması, AÇÜ’nün kütüphane projesi teklifi üzerine proje tasarladı. Dört kattan oluşacak yapı, bin 600 metrekare üzerine inşa edilecek ve toplam 6 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Projede yapı, masa üzerinde dört kitabın dağınık şekilde üst üste konulmuş vaziyetini andırırken, binanın giriş kısmında ise dağınık kalem figürleri yer alıyor.

Firma sahibi mimar Aytaç Akyüz, kütüphanenin, bilginin öğrenildiği yerde yapılacağı için senaryosu olması gerektiğine inandıklarını belirterek “Türkiye’de masanın üzerine yerleşmiş dağınık 4 kitap siluetini taşıyan yapı bulunmuyor. Bu anlamda yeni bir şeyler ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Proje ekibinde yer alan mimar Kübra Akaydın ise “Kütüphane projemiz hem dış mimarisiyle hem de iç mimarisiyle kendinden söz ettirebilecek yapı olacak” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın