Brütalist Mimariyi Yemek İstediğiniz Oldu Mu?

“Bazı tatlıların ağzımızdan içeri değil sanat galerilerinden içeri girmesi gerekiyor.”* diyen mashable dergisi yazarının tersine, belki de bazı sanat eserlerinin galerilere değil midelerimize girmeleri gerekiyordur…

Bazen çok sevmek demek, sevdiğinizi yemek demektir. Danimarkalı tasarımcı ve kuyumcu Kia-Utzon Frank’ın ürettiği, mükemmel platonik geometrilere sahip pastane ürünleri tam da bu ilkel arzuya karşılık veriyor. KUFstudio isimli atölyesinde mermer ve benzer taşların dokularını taklit eden marzipan veya çikolatadan yüzeyler yapan Kia, kaplama malzemesi olarak kullandığı bu dokularla oldukça ilgi çekici pastane ürünleri elde ediyor.

Kia’nın, Londra’daki önemli sanat merkezlerinden Barbican’la yaptığı yeni proje, kurumun brütalist mimarisinden ilham alıyor. Barbican’ın kendisine teklifi üzerine mutfağa girip bürüt beton görünümlü bir ürün yapmak için kolları sıvadığını söyleyen tasarımcı, araştırmalarının sonunda müzede bir flødebolle** atölyesi düzenlemiş.

Kia’nın hazırladığı çikolatadan kalıpların desenleri doğal renklendiricilerle verilmiş, kalıpların içi İtalyan bezesi ile doldurulmuş  ve tabanda badem ezmesi kullanılmış.

*kaynak: https://mashable.com/2018/02/27/brutalist-dessert-flodebolle/#vwVSfdz5Nmqd

**Çikolata kaplı marshmallow, burada ülker markasının çokomel ürünü ve eti markasının puf ürünü muhtemel benzerlikleri üzerinden referans verilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın