Brüksel’deki Citroën’e Ait Tarihi Binanın Dönüşümü İçin Uluslararası Yarışma Açılıyor

Pompidou Centre'ın Brüksel’de açılacak kültür merkezi için uluslararası yarışma ilan edildi.

Brüksel Merkez Bölgesi Kalkınma Kuruluşu tarafından desteklenen yarışma, kent merkezinde bulunan Art Deco üslubundaki Citroën‘e ait yapının mimarlık ve çağdaş sanata odaklanan çok amaçlı müze yapısına çevrilmesi amacıyla açılıyor.

Citroën Kültür Merkezi olarak anılan 35.000 m² büyüklüğündeki projenin 15.000 m²’lik kısmı Paris’de bulunan Pompidou Centre, su kenarındaki 10.000m² büyüklüğündeki kısmı International Centre for Urbanism, Architecture and Landscape (CIVA) tarafından yönetilecek. Kalan 10.000 m²’lik alanda kamusal kültürel, eğitim ve rekreasyon alanları yer alacak.

Brüksel gibi çok kültürlü bir kentte insanları bir araya getiren, yenilenen, yaratan, bağlar oluşturan mekanlara ihtiyaç var. Citroën Kültür Merkezi Brüksel’deki tüm insanlar arasında bir bağ oluşturacak. Yarışmadaki ana fikir, biri modern ve çağdaş sanatı diğeri ise mimarlığı konu alan iki yeni müze ile birçok disiplinin bir arada olduğu kültürel mekanı geliştirmek. Citroën Yser olarak da bilinen yarışma alanı 1930’lu yıllardan kalan Maurice-Jacques Ravazé, Alexis Dumont and Marcel Van Goethem tarafından tasarlanmış bir Art Deco araba fabrikası.

Jürisinde Roger Diener, Patrick Berger, Sofia von Ellrichshausen, Steven Guttman’ın yarışma 2 aşamalı olarak düzenlenmiş. Kazananlar Mart 2018’de açıklanacak.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi www.citroenculturalcentre.brussels adresinden alınabilir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın