Brüksel’de Merkezinde Merdiven Olan Bir Dönüşüm Projesi

Brüksel’de Merkezinde Merdiven Olan Bir Dönüşüm Projesi

Brüksel merkezli genç bir ofis olan Bauclub, illüstratör bir aile ve kızları için ortak bir binanın üst katlarındaki apartman dairesinin dönüşüm projesini tamamladı.


BERK isimli proje kapsamında ofisten yerel tipolojiyi incelemesi, belirlenen kısıtlamalar ve fırsatlarla ilgili olarak dönüşümün nasıl konumlanacağı konusunda düşünmesi istenmiş.

Ofis sadece merdivenin yerinin değiştirilmesiye mevcut bağlamı değiştirecek içe dönük bir müdahale tasarlamış. Bu şekilde, arka cephe ferahlamış ve güneş ışığının oluşturulan dikey boşluktaki loş alanı aydınlatması sağlanmış. Yeni düzen sayesinde daire boyunca yatay, dikey ve eğik düzlemler ile görsel diziler oluşturulmuş.

Etiketler

Bir cevap yazın