Brooks + Scarpa’dan Evsiz Çocuklar İçin Karma Kullanımlı Konut Binası

Brooks + Scarpa, bir çocuk tesisinden veya koruyucu aileden ayrılıp evsiz kalan gençlere uygun fiyatlı konutlar sağlayan yeni bir karma kullanımlı konut binası olan Rose dairelerini tanıttı.

Kâr amacı gütmeyen Venice Community Housing – VCH için tasarlanan 35 üniteli yapı, gerekli tüm olanaklara sadece birkaç blok uzaklıkta, Los Angeles’ın Venice semtindeki Rose Avenue üzerinde stratejik bir konumda yer alıyor.


Dört katlı yapı, yemyeşil ara teraslar ve çatı teraslarından oluşan aydınlık ve havadar hacmiyle bitişik caddeyi karşılıyor. Irving Gill tarafından tasarlanan 1919 Horatio West Court dairelerinden ilham alan bina, avlu tipolojisi ve temiz beyaz hacimlerin bir karakteristiği.


Los Angeles’ın uzun zamandır bilinen avlu tipolojisinin çağdaş bir örneği olan yapı, kentsel yayılmaya alternatif olarak yürünebilir mahalleler sağlıyor. Binanın zemin katı ofisler ve ticari birimlerden oluşurken, konut birimleri merkezi bir avlu etrafında düzenlenerek doğrudan görsel bağlantı ve topluluk duygusu oluşturuyor.


Dış kısım, cepheye parlak bir çekicilik katan ışıltılı damarlı bir kaplamaya sahip beyaz çimento sıva ile kaplanmış. Ek olarak, duvarlar derinlik hissi veren kabartmalı bir dokuya sahip. LEED Gold sertifikasına sahip bina, güneş enerjili su ısıtma panelleri vb. pasif tasarım öğelerine önem veriyor.


Açık hava bahçeleri ve metal kafes korkuluklar nedeniyle yapının genel formu, kütlesi ve kompozisyonu, sadece genç kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda çevredeki mahalleyi de kucaklıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın