Brooklyn’de 1901 Yılından Kalma Endüstriyel Bir Binada Bulunan Kütüphane: Adams Street Library

Brooklyn’de 1901 Yılından Kalma Endüstriyel Bir Binada Bulunan Kütüphane: Adams Street Library

WORKac tarafından tasarlanan Adams Street Library, Brooklyn'de 1901 yılından beri torpido fabrikasından geri dönüşüm tesisine kadar çok çeşitli amaçlara hizmet etmiş endüstriyel bir binada yer alıyor.

Brooklyn Halk Kütüphanesi’nin 20 yılı aşkın bir süredir ilk yeni şubesi olan Adams Street Library, tüm New Yorklular’a ve ziyaretçilere, özellikle de Vinegar Hill, DUMBO ve Farragut bölgesi sakinlerine hizmet veriyor. Yeni kütüphane, Brooklyn ve Manhattan Köprüleri ile Manhattan şehir merkezinin muhteşem manzarasına sahip Brooklyn Bridge Park’ın yakınında, 9 Adams St’deki eski bir fabrika binasının zemin katında yer alıyor. Adams Street Library, çocuklar, gençler ve yetişkinler için kütüphane malzemeleri, toplantı odaları, tesisler ve teknoloji ve programlama fırsatları olan 600 metrekarelik bir alan sunuyor.

Kütüphane, Brooklyn’in DUMBO Tarihi Bölgesi’ndeki Manhattan Köprüsü’nün altında, 1901 yılına dayanan bir endüstriyel binada yer alıyor. Bina, yıllar boyunca bir torpido fabrikasından bir geri dönüşüm tesisine kadar çok çeşitli amaçlara hizmet etmiş. Bugün bina, zemin katını işgal eden kütüphane ile konut daireleri ve ticari alanların bir karışımından oluşuyor. Tasarım ekibi, binanın katmanlı geçmişinden ilham alarak bir dizi pikselli duvar resmiyle kontrast oluşturan tuğla çevre duvarları boyunca eski ve yeni arasındaki diyaloğu benimsemiş.

Kütüphaneyi çevreleyen on beş metrelik pencereler, gözenekli bir hacme ve yükseltilmiş çocuk alanına bağlanan bir dizi açık alanı destekliyor. Özel bir desenle CNC’de işlenmiş MDF ile kaplanmış hacim, geniş ve kıvrımlı açıklıklarında bebek arabası park yeri ve kitap depolama alanı için uygun ortamlar sunuyor. Yükseltilmiş bölüm, kütüphanenin genç müşterilerinin ana okuma odasından Manhattan silueti, East River ve Main Street Park manzaralarına bakmalarını sağlıyor.

İç mekanda neşeli turuncu tonların hakim olduğu kütüphanede istiflenebilir sandalyeler, katlanabilir masalar, beyaz tahtalar ve bir mini mutfak içeren iki geniş çok amaçlı alan bulunuyor. Kolayca erişilebilen teknoloji, baştan sona Wi-Fi ve masalarda yerleşik olarak bulunan kablolu şarj ve güç özelliklerini içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın