Brooklyn Renk Oyunlarına Tuval Oldu

Bir köprüyü ekran olarak kullanan sanatçılar Brooklyn'e gökkuşağını getirdiler.

Brooklyn’de Gowanus Kanalı’nın üzerinden geçen Smith-9th Street Metro Köprüsü’nün gri monoton görüntüsü geçtiğimiz hafta başlayan bir gösteriyle cesur renklerle ışıldadı. “Spectrum II” isimli bu projeksiyon, Colin Bowring ve George Del Barrio isimli sanatçıların keşfi. Sanatçılar Brookklyn’in baskıcı ve farkedilmeyen kentsel örüntüsüne karşı güçlü bir teatral ışıklandırma kullanıyor.

Keskin kırmızı, yeşil, ya da mor… Köprünün kirişleri ışık ve mekanın yarattığı formlar içerisinde parıldamaya başlıyor. Veya, Del Barrio perşembe akşamı istasyonun cephesinde güçlü bir morla farkedilebilir bir kare yaratıyor.

Geçtiğimiz cuma günü izleyicilerle buluşan bu çalışma üzerine Hyperallergic’ten Benjamin Sutton’un yaptığı röportajdan alınan bilgilere göre gösteri her gece farklı renklerle icra ediliyor. Farklı odak noktaları ve formlarla oluşturulan çalışmada bazen köprünün çeşitli özellikleri öne çıkarılırken, bazen de köprü sadece bir tuval olarak kullanılıyor. Del Barrio söyleşisinde diyor ki: “Pembe bir köprü üzerinde beş metre karelik mor bir kare nasıl hissettirir?”

Renklerin formlarla birlikte oluşturduğu bu gösteri cuma günü sona erecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın