Bristol’de Kayıp Binalardan Apartman Bloklarına

Groupwork, Bristol’deki bir apartman bloğu ile 18. yüzyıldan kalma kayıp binaları canlandıracak.

Groupwork, Bristol, İngiltere’deki St. Mary Redcliffe Kilisesi’nin karşısındaki bir arsa için, II. Dünya Savaşı’nda bombalama sırasında yıkılan binalar referans alınarak geliştirilen, bronz ağ kaplı bir apartman bloğu tasarladı.

Redcliffe Way olarak adlandırılan 120 dairelik tasarım, arsada yer alan 18. yüzyıl binalarının ölçeğini ve biçimlerini kopyalayan bronz bir ağ ile sarılı.

Otoparkta yapılan geliştirme, II. Dünya Savaşı sırasında bombalanan arsanın tarihine saygı göstermek ve modern bir gelişme olarak işlev görmek için tasarlandı.

“Yerel toplulukla yapılan görüşmeler, II. Dünya Savaşı bombalamasıyla temizlenen sokakların ve biçimlerinin yeniden inşa edilmesinin kentsel bütünlük oluşturacağını ve topluluğa kendi anlatılarını yazma fırsatı sağlayacağını önerdi.”

Tasarım, balkonlar ve çatı bahçeleri ile birbirine bağlanan dört ayrı binadan oluşacak ve tüm binaları çevreleyen bronz bir ağ ile tek bir blok olarak görünecek.

D şeklindeki kentsel blok, ekim dikim çalışmaları için yeterli güneş ışığını içeri alacak kadar büyük bir iç avluyu çevreleyecek. Buna ek olarak, teraslar ve bir çatı seviyesi, sakinlere ekim ve diğer olanaklar için ekstra alan sağlayacak.

Zemin kat, ağırlıklı olarak sakinler ve ziyaretçiler tarafından kullanılan yumuşak ve sert peyzaj için ayrılırken, sokağa bakan muhafazalar mevcut caddeleri genişletiyor.

Delikli bronz bir kaplama, dört binayı kısmen çevreleyecek, içeride yaşayanlara mahremiyet sağlayacak ve aşırı ısınmayı ve enerji kullanımını azaltmak için iç mekanları güneşten kısmen gölgeleyecek.

Bronz katman, özel balkonlara ve sütunlu sıralara uyum sağlamak için belirli noktalarda dengelenerek bazen bir gölgelik, teras veya alınlık görevi görmek için dışa doğru bükülecek. Balkonlar ve kış bahçeleri duvarlardan bağımsız ve derinlikleri değişkenlik gösterirken, sokağa kotu veren pirinç hasır bir taşıyıcı strüktüre asılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın