Brezilyalı Modernist Mimarın Hayatı Film Oldu

Brezilyalı modernist mimar Sergio Bernardes'in hayatı belgesele konu oldu.

Oscar Niemeyer’in çağdaşı Brezilyalı modernist mimar Sergio Bernardes’in hayatı filme konu oldu. Yönetmenliğini Paulo de Barros ve Gustavo Gama Rodrigues’in yaptığı belgesel film, mimarın bir tasarımcı olarak en şaaşalı yıllarından şöhretini kaybettiği yıllara kadar olan yaşam öyküsünü ele alıyor.

Sergio Bernardes, Brigitte Bardot gibi ünlü isimlere lüks konutlar tasarlayarak mimarlık camiasında tanınırlık kazanmıştı. Ancak kariyerinin ikinci yarısında sosyeteyle bağlarını kopararak kendini kentsel yaşamın ve geleceğin sorunları üzerine düşünmeye adayarak mimarlık araştırmaları stüdyosunu kurar. Bu dönemde Brezilya hükümetiyle işbirliği yaparak ülkenin gelişmesine katkı sağlayacağını düşünen Bernardes’in kariyeri ard arda gerçekleştirdiği başarısız projelerle sarsılır.

Mimarın yakın çevresi ile yapılmış röportajlar, eserlerine ziyaretler ve arşiv görüntüleriyle desteklenen belgesel filmde, mimarın iniş çıkışlarla dolu kariyeri kendisi de bir mimar olan torunu Thiago Bernardes’in gözünden aktarılıyor. Film aynı zamanda 2014 Lizbon Mimarlık Filmleri Festivali’nde ödüle layık görülmüştü.

Etiketler

Bir yanıt yazın