Brezilya Takılarından İlham Alan Bar Dolabı

Ünlü Hollywood aktörü ile isim benzerliği olan tasarımcı Leonardo Di Caprio, geleneksel Brezilya takılarından ilham alan içki dolabı tasarladı.

Tasarımcının Ziggy adını verdiği dolap, ilk olarak Miami Aybar Galeri küratörü Francisco Polo tarafından 2016’da Milano Tasarım Haftası’nda sergilendi.

Brezilyalı tasarımcının kısa süre sonra Francisco Polo ile temasa geçmesiyle, dolap yeniden düzenlendi ve galeriyle uyumlu hale getirildi.

Geleneksel Brezilya takılarından ilham alan dolap, ayrı ayrı kesilmiş, verniklenmiş ve montajı elle yapılmış 1000’den fazla parçadan oluşuyor.

Çentikli alt kenarlar, tropikal kuşların tüyleriyle yapılan kolyelerden ilham alınarak tasarlanırken, her iki tarafın da farklı bir desene sahip olması dolabın görüntüsünde çeşitlilik yaratıyor.

Polo, bileziklerin, kolyelerin ve düğün takılarının sahip olduğu geometrik şekil ve renk kombinasyonlarının Leonardo Di Caprio’ya ilham kaynağı olduğunu söylüyor ve ekliyor:
“Sonuç; bu tür geometrik şekilleri, kakma* tekniği kullanarak çağdaş bir dile dönüştüren benzersiz bir dolap.”

*Kakma tekniği ahşap veya başka bir maddenin bazı kısımlarını oyarak, buraya daha değerli bir başka madenden veya maddeden parçalar kesip gömmek sûretiyle yapılan süsleme işidir.

Etiketler

Bir yanıt yazın