Bradbury Works, [Y/N] Studio Tarafından Yenilendi

[Y/N] Studio, Londra'nın önemli toplum odaklı kamusal alanlarından birinin yenileme projesini tamamladı.

Fotoğraflar: French and Tye

Londra’nın en benzersiz ve topluluk odaklı kamusal alanlarından biri olan Dalston, Gillett Square’de bulunan Bradbury Works, [Y/N] Studio tarafından yenilendi. Proje, 600 metrekarelik çalışma alanının yenilenmesini, 10 adet mini perakende biriminin değiştirilmesini ve iki katlı ek binaya yaklaşık 500 metrekarelik ekstra çalışma alanının eklenmesini içeriyor.

Homojen görünen bir polikarbonat cepheye sarılmış, mevcut Viktorya dönemi sıra evin orijinal duvar yapısı korunmuş, yenilenmiş. Polikarbonatın yansıtıcı özelliği, gökyüzünün ve dış ortamın değişen renklerini yansıtarak baskın bir görünüm veriyor.

Bununla birlikte, daha yakından bakıldığında, malzemenin yarı saydam unsuru ortaya çıkıyor ve bu da beyaz boyalı tuğla cephenin ve sıra evin görünür olmasına olanak tanıyor. Ayrıca bu şeffaflık, çalışma alanlarına ve ara alanlara bol miktarda ışığın girmesine izin veriyor.

Proje, bir dizi işletme için ek alan sağlarken kiracıları da dahil olmak üzere mevcut binanın en iyi özelliklerini korumayı amaçlıyor.

Bradley Caddesi’ne bakan, mevcut mağaza, bar ve restoranların cepheleri korunurken her biri 36 metrekarelik 10 çalışma alanı birimi ekleniyor. Meydana bakan yeni 10 metrekarelik perakende bölümleri, güvenlik ve mahremiyet için profilli metal kapılarla korunan tamamen açılabilir camlı cepheleri bulunuyor.

Buna ek olarak, piknik masaları, yaprak dökmeyen eğrelti otları ve tırmanma bitkileriyle tamamlanan iki kat yüksekliğindeki dış teras, üst birimlere erişim sağlarken, üçüncü katta, güneye bakan bir dış terastan özel asma katlara sahip yeni çalışma alanlarına erişiliyor.

Binanın yeni girişinde, [Y/N] Studio tarafından tasarlanan markalama ve yön bulma tabelaları ile tamamen camlı bir giriş bulunuyor.

“CMYK” renk paletine istinaden, mevcut merdiven boşluğu ve giriş; Cyan, Magenta, Yellow ve Key (siyah) renkleriyle yeniden boyanmış. Mimarlara göre renk konsepti, binanın, parçalarının toplamından daha büyük olan kültür ve disiplinlerin bir potası haline gelmesi vizyonunu yansıtıyor.

Bu canlı renk konseptinin yanı sıra, geri kalan bina alanları, kiracılara bireysel gereksinimlerini ve kimliklerini ifade etme özgürlüğü sağlayan, sessiz gri zeminler ve beyaz boyalı duvarlarla basit bir renk şemasına sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın