“Brabant’ın En Yeşil Yolu”

wUrck tarafından tasarlanan ince, narin formlu beton viyadükler ve köprüler Belçika Brabant'ta bulunuyor.

“Brabant’ın En Yeşil Yolu” altyapı, ormanın değerli peyzajı ve de akarsu vadisi arasında coğrafik bir bağlantı sağlarken insanların da gözdesi olmuş. 8,5 km’lik şehir yolunun yenilenmesi, N69 ve Belçika sınırının yaşanabilirliğini ve erişilebilirliğini artırmış. Doğal bir şekilde peyzaja yerleşen yüksek nitelikli bir yol yapılarak kullanıcı deneyimi artırılmış. Mekansal niteliği yükseltmek, entegrasyon, sürdürülebilirlik ve ekoloji tasarımın tamamı için en önemli unsurlar olmuş.

Yeni yol değerli ve hassas tarım alanı, orman ve doğal kaynaklar boyunca genişliyor. Doğal yeşil ortama uyum sağlamak için N69’un çevresine özel alan simgeleri eklenmiş. Alanın nitelikleri ve değerleri, N69’un tasarımı için başlangıç noktası olmuş.

Viyadüklerin ve dereleri kesen köprülerin form ve malzemesi, fark edilebilir mütevazı ve narin bir siluet ile birbirleriyle uyum içinde. Minimalist entegrasyon ve ince yapılar, peyzaj deneyimini geliştiriyor ve yol üzerinde geniş bir panoramik görünüm sağlıyor.

Dere vadisi köprülerinin dayandığı geniş ve ince ayaklar, peyzajın bozulmadan devam etmesini sağlıyor. Üç yaya viyadüğü, yeni yol ve kalacak yerler üzerinde bağlantılar olarak özel olarak tasarlanmış. Akan sahanlıklar ve ahşap çıtalı korkuluklar ile orman içerisinde bulundukları ortama entegre oluyorlar.

Altyapı projesi kapsamında öngerilmeli jeopolimer betondan yapılmış bir bisiklet köprüsü yer alıyor. Bu beton geleneksel betondan %75 daha temiz. Bu proje, altyapıda sürdürülebilirlik ve inovasyona öncülük edilerek gerçekleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın