Böyyükşehir

Avrupa Birliğine gireceğiz ya, kağıt üzerinde sayıların düzelmesi lazım. Nereden başlayacağız?

Önce köylerden. Türkiye’nin köylü nüfusu AB’ye uygun değil.

Köylüleri eritip sabun mu yapalım?

Yavaş yavaş yok etsek uzun sürecek. Biz de uyanıklık yapıp şehir alanlarını kağıt üzerinde değiştirdik. Hop, bir gecede köylerin yarısı şehrin mahallesi oldu. Biz uyanığız da, ya adamlar gelip köy dolmuşlarını, dolmuşlarda taşınan satıl yoğurtlarını, sepetteki köy yumurtalarını görürse?

Dolmuşları kaldırdık. Aynı köylünün kullandığı halk otobüsüne belediye otobüsü deyip, fiyatını da ikiye katladık. Hop köylümüz oldu şehirli. Eskiden yarım saatte ulaştığı köyüne 1 buçuk saatte ulaşıyor. Halk otobüsü sayısı az ve seferler seyrek olduğu için ayakta yolculuk ediyor. Otobüse yoğurt yüklemek yassak olduğundan para etmeyen ineğinin sütünü çöpe döküp marketten paket yoğurt alıyor. Köy muhtarı, oldu mahalle muhtarı. Köy yerinde duruyor. Köylü aynı. İnek sayısında bir azalma var ama şehirleşmekten değil, parasızlıktan. Köyün kanalizasyonu yine yolun ortasından akıyor. Köyde yine iş yok. Gençler böyyük şehirlere kaçtığından köy yine yaşlanıyor. Ama artık oralar köy değil mahalle. Yersen.

Şimdi sıra şehirlerde. Böyyükşehir olacaklar mahalleleşen köyler gibi.

Böyyükşehir olunca ne olacak? Şehirdeki tiyat-ro sayısı mı artacak? Artık kaldırımlara arabalar park etmeyecek, yayalar caddelerin ortasında telef olmayacak mı? Böyyükşehirlerde sanata tükürülmeyip, sanatçıya saygı mı duyulacak? Bilim ve sanat insanlarının isimleri kim oldukları bile hatırlanmayan siyasetçilerin isimleri silinerek caddelere, sokaklara mı verilecek? Böyyükşehirlerde trafik sorunu diye bir şey kalmayacak, insanlar arabalarına beyzbol sopası, levye gibi yardımcı el aletleriyle binmek zorunda kalmayacak mı? Böyyükşehrin böyyük insanları artık ceplerinde taşıdıkları tabancalarla havaya rastgele ateş açıp balkondaki bebeleri avlamayacak mı?

Böyyükşehir olduklarında bu şehirleri daha böyyük adamlar mı yönetecek? O zaman geriye kalan küçük adamlar nereyi yönetecek? Böyyükşehri yönetmeye başlayan küçük adamlar birden büyüyecek mi?

Etiketler

Bir yanıt yazın