Böyle olur TOKİ’nin hastanesi…

TOKİ, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yeni bina yaptırdı.

Ancak acil servisin kapı ve koridorlarından sedye geçemiyor; yeni doğan servisi unutulduğu için yapılmamış; muayene odalarında lavabo, laboratuarlarda havalandırma yok!

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1 Ocak’ta, TOKİ tarafından Yüreğir ilçesinde yaptırılan 606 yataklı yeni binasına taşındı. Ancak acil servisin kapılarının ve koridorlarının sedye geçemeyecek kadar dar olduğu fark edilince, acil servis tekrar Seyhan ilçesindeki eski binaya taşındı!

Yapılan incelemelerde TOKİ’nin yaptığı yeni binadaki acil servis girişinin istenilen standartlarda olmadığı belirlendi. Bunun üzerine yeni binadaki acil servis ünitesinin kapı ve koridorlarının istenilen ölçülerde yapılması için yeniden ihale açıldı ve tekrar inşaata başlandı. Yeni acil servisin ancak 6 ay sonra tamamlanabileceği belirtiliyor.

SES Adana Şube Başkanı Yüksel: Acil servis, hastaneye 5 kilometre uzaklıkta
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, DHA’ya konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksel, acil servisin hastaneye 5 kilometre uzaklıkta olduğuna dikkat çekti ve acil serviste cerrah bulunmadığını belirtti. Acil servis eski binada hizmet verirken, kan bankasının da yeni binaya taşındığını ifade etti.

Yüksel “Ayrıca görevli personel, döner sermayemiz azalmasın diye hastayı 5 kilometre uzaktaki hastanesine göndermeye kalkarsa, ölüm yaşanabilir” diyerek bu durum yüzünden ölümlerin dahi yaşanabileceğine işaret etti.

Yeni doğan servisi unutuldu!
SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, kapı ve koridorların dar yapılmasının yanında, pek çok başka sorunun da olduğunu ifade etti:
“Yıkımı devam eden acil servisin 6 ay sonra hizmete gireceği belirtiliyor. Ancak aynı hastaneye yeni doğan servisi yapmayı da unutmuşlar. Yeni binada ameliyathanenin uyandırma bölümünü yeni doğan servisi yapmaya çalışıyorlar. Doktorların muayene odalarına lavabo konulmamış. Hastanenin birçok yeri yağmurlarda akıyor. Ayrıca laboratuvara havalandırma konulmamış. Bunlar kabul edilecek gibi değildir.”

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Bu haberi hafta sonu gazetede gördüm ben de. Kentlerin makro ölçekte yaşadığı sorunlara ek olarak daha küçük ölçekte de sorunlarımız olduğunu gösteriyor. TOKİ umarım bu haberlerden olumlu anlamda yararlanır.

    Sonunda bu ülke hepimizin, TOKİ yanlış yaptığında o kapıdan geçemeyecek olan herhangi birimizin sedyesi olabilir.

Bir yanıt yazın