Boşaltılan Kışlalar Ticarete Açılacak

Darbe girişiminin ardından boşaltılan kışlaların yerine ticari alan yapılması planlanıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminde payı bulunan kışlaların kapatılacağını “Şehrin içinde tankların, zırhlı araçların bulunduğu yerleri farklı yere taşıyacağız. Hasdal, Güvercinlik, Maltepe var…” sözleriyle duyurmuş, bu alanların park ya da piknik alanı olabileceğini söylemişti.

Şu ana kadar Ankara’da Kazan’daki Akıncı Hava Üssü, Etimesgut’taki Güvercinlik Kara Havacılık Okulu ile Zırhlı Birlikler’in kapatılacağı, Havacılık Okulu’nun Isparta’ya taşınacağı, Mamak’taki askeri tesislerin kapatılacağı; İstanbul’da da Hasdal ve Maltepe’deki kışlaların kapatılacağı açıklanmıştı.

Ticari yönü ön plana çıkan projeler

Habertürk’ten Deniz Çiçek’in haberine göre hükümet, askeri kışla ve tesislerin şehir dışına taşınmasına dönük çalışmalarda, bu alanların yerine gelir sağlamak amacıyla ticari yönü ön plana çıkan projeler yapmayı planlıyor.

Yıldırım’ın talimatı üzerine ortak çalışma yürüten Maliye, Milli Savunma ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, toplamda 10 askeri tesisin taşınma ve yeni binalarına yerleşme maliyetinin 2 milyar lirayı bulacağını belirtti.

Amaç maliyeti ‘sıfırlamak’

Taşınma ve yerleşme maliyetinin ‘sıfırlanması’ amacıyla bu alanlar için projeler de planlanıyor. Buna göre, boşaltılan alanlara gayrimenkul ve ticari alan projeleri yapılması gündemde.

Öte yandan kışla ve tesislerdeki binaların da yıkılması gündemde. Bu da kentlerdeki sıkışık yapılaşmaya, arazinin konumuna, büyüklüğüne, trafiğe etkisine ve mevcut kullanım biçimine göre belirlenecek.

Hükümet yetkilileri, bu alanların tümünün piknik alanı olamayacağını da belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın