Boş Meydanda Hologramlı Protesto

Protesto yasaklarına karşılık verilen en yaratıcı uygulamalardan biri 2015 yılında İspanya'da düzenlenmişti. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı vesilesiyle hatırlayalım dilerseniz.

İspanya’da 2015 yılında, yaygın olarak Gag Yasası (Ley Mordaza) olarak bilinen yeni bir kamu güvenliği yasası yürürlüğe girdi.

Protestoların birçok biçimi yasaklandı. Parlamento ve diğer hükümet binaları dışındaki gösteriler ve hatta protestoları belgelemek veya bunlar hakkında bilgi yayınlayanlar için 600.000 euroya kadar ağır para cezaları kondu.

Yasa tasarısına karşı, 100’den fazla sosyal adalet, siyasi muhalefet ve insan hakları grubundan oluşan No Somos Delito hareketi, yeni kısıtlamaların farkındalığını artırmak ve tasarının yürürlükten kaldırılması için hareket başlattı.

Reklam ajansı DDB İspanya, No Somos Delito ile birlikte, “Hologramas Por La Libertad / Holograms for Freedom”ı yani “Tarihin İlk Hologram Protestosu”nu yarattı. Dünyanın dört bir yanındaki insanlara ses kaydı yapmaları, yasa tasarısına karşı slogan atmaları ve bunları fotoğraf veya kamera ile belgelemeleri konusunda çağrı başlattılar.

Katılımcılardan gelen bilgilerle, Madrid’deki Parlamento binası önünde binlerce hologramdan oluşan dijital bir protesto yaratıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın