Bordeaux’da Sosyal Konut Foyer des Acacias’ya Ek Yapı

Petitdidierprioux Architectes ve Atelier Volga, 1975 yılında Autier, Fargue, Grange and Peyssard tarafından modernist tarzda tasarlanan Foyer des Acacias'ya ek yapı tasarladı.

Fuaye des Acacias’ın tren hattının yakınında konumlanan yeri Bordeaux sakinleri için tanıdık bir manzara. ICF Habitat Atlantique için başlangıçta 140 oda olarak planlanan basit yenileme makul ve işlevsel bir uzantı ile tamamlandı. Çift yönlü yapı, kentsel ortamında, cömert dış alanlarıyla öne çıkıyor.

Bir dönemin simgesi olan modernist bina, Gironde bölgesinin başkentinin güneyinde, Bègles şehrine yakın, tren yolunun yanındaki çok havadar bir arsa üzerinde konumlanıyor.

Mevcut Yapı

1975 yılında mimarlar Autier, Fargue, Grange and Peyssard tarafından tasarlanan yapı, ince uzun dikdörtgen şeklinde  8 ve 10 katlı iki apartmandan oluşuyor. Binanın cephesindeki elemanlar, bir kare modülün tekrarına dayanan bir inşaat yöntemini temsil ediyor. Mavi dairelerle dekore edilmiş bu modüller, görsel bir etki yaratıyor. İç ve dış arasındaki diyaloğun önemli bir unsuru olan zemin kat, binanın alandaki konumunu düzenliyor ve bahçe ile bağlantısını oluşturuyor. Mimarların sürekliliği sağlama ve mevcut binaya duydukları saygı, 7 katlı yeni bina ile sonuçlanıyor.

 

Yeni Yapı

Yapı var olan zemin katın üstüne, orijinal binaya dik konumda bağlanan bir köprü yapısı vasıtasıyla bağlanıyor. Zemin kat, doğrudan dışarıya bağlanan ortak bir giriş holü sayesinde binanın iki ana bloğu için bir düğüm görevi görüyor. Mevcut binadaki bu geri çekilme, her iki tarafın da kendine özgü niteliklerini öne çıkarmasını mümkün kılıyor. Yeni binanın cephesi dairelerin grid şeklinde olan tasarımını tekrarlayarak mevcut cepheyi referans alıyor. Çapraz şekilli sütunlar, dördüncü kattan erişilen ortak bir ara teras altında yer alan kapalı motosiklet parkı için alan yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın