Bonbon Palas: Bir Romandan Bir Apartman Projesine

2015-2016 öğretim yılı, bahar yarıyılının tamamlanmasıyla birlikte, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nde MİM 2502 Mimari Tasarım II Stüdyosu final jürisi 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Stüdyo süreci birbirinden çok farklı karakterlerin aynı apartmanda yaşadıkları ortak hayatı konu eden Elif Şafak’ın Bit Palas (2002) romanından yola çıkılarak kurgulandı. Bonbon Palas isimli apartmanın 10 dairesinde Musa, Meryem, Muhammet; Sidar ve Gaba; Kuaför Cemal ve Celal; Ateşmizacoğulları; Hacı Hacı ve oğlu, gelini, torunları; Metin Çetin ve karısı Nadya; Ben; Mavi Metres; Hijyen Tijen ve Su ve son olarak Madam Teyze yaşar ve romanın her bir bölümünde ayrı ayrı anlatılır, kurgunun gelişmesi sağlanır. Öğrenciler, Bonbon Palas sakinlerine yönelik romandaki ilişkileri ve eylemleri göz önünde bulundurarak özel ve kamusal yaşam alanları tasarladılar.

Susuzdede Parkı’nda dört farklı arazi alternatifi ile gerçekleştirilen stüdyonun final jürisinde öğrenciler, proje yürütücüleri Doç.Dr. Açalya Allmer, Doç.Dr. Mine Tanaç Zeren, Öğr.Gör.Dr. Erdal Uzunoğlu, Öğr.Gör. Metin Kılıç ile Araştırma Görevlileri Dr. Deniz Balık, A. İlker Yalıner, Gamze Saygı, Tuğba Sarıcaoğlu ve davetli üyeler Yrd.Doç.Dr. Zeynep Tuna Ultav (Yaşar Üniversitesi) ve Dr. Dürrin Süer’in (M+D Mimarlık) oluşturduğu jüride projelerini sunma fırsatı buldular.

Etiketler

Bir yanıt yazın