Bomonti “Street Art” ile yeninden renklendi!

Türkiye'nin en uzun graffiti duvarı Bomonti'de tamamlandı. Tekfen Bomonti Apartmanları'nın 116 metrelik dev dış cephe duvarları üzerinde gerçekleştiren graffiti çalışmasına çocuklar ve graffiti meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Bomonti, Türkiye’de yeni yeni yayılmaya başlayan ve 7’den 70’e pek çok meraklısı olan graffiti ile yeninden renklendi. 8-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Re-Bomonti Sokak Sanatı Sergisi & Performansı kapsamında, Buenos Aires’in ilk sokak sanatçılarından Arjantinli Chu; Avrupa’nın en iyi graffiti sanatçılarından biri olarak gösterilen Türk asıllı Alman grafiti sanatçısı Rusl Loveletters ile Türkiye’nin genç yetenekleri Cins, Wide ve Canavar Tekfen Bomonti Apartmanları’nın dış cephe duvarı üzerinde buluştu.

Birbirlerinden çok farklı tarzlarda çalışan graffiti sanatçılarının çalışmaları semt sakinleri, çocuklar ve graffiti meraklıları tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlik kapsamında İstanbul’un birçok köşesinde müzik yapan Türk ve yabancı sanatçılardan oluşan Billie not on holiday grubu da bir konser verdi. Etkinliğin son günü ise Rusl Loveletters, aynı sokak üzerinde bulunan Bilgi Koleji öğrencilerine graffiti sanatının temel kurallarını öğretirken, çocuklar kendileri için ayrılan graffiti duvar üzerinde alfabenin tüm harflerini keyifle boyadı. Tekfen Bomonti Apartmanları’nın 116 metrelik dev dış cephe duvarları üzerinde gerçekleştiren graffiti çalışması, yaklaşık bir ay boyunca sergilenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın