Böl, Parçala, Tasarla

Singapurlu genç tasarımcı JiaHao Liao daha önce TENT London ve Paris Tasarım Haftası'nda sergilediği birden çok formda kullanılabilen modüler mobilya ve aksesuar koleksiyonunu tanıttı.

Geleneksel Ming Hanedanı’na özgü mobilyalardan esinlenerek birden çok formda kullanılabilen 1+1+1 adını verdiği üç parça tasarladı.

Birbirinin aynı olmayan bu üç parça bir sandalye, kahve masası ve tabureden oluşuyor. 

Aerodinamik formlara ve modern çizgilere sahip, yapımında meşe odunu kullanılan koleksiyon tamamen el yapımı.

Tasarımcının bir diğer ürünü olan Lightscape isimli masa lambası, kullanıcıları farklı şekillerde konumlandırdıkları ışıktan ilham alan manzaralar yaratmaya teşvik ediyor.

Geometrik nesneler ve gölgelerle şekillenen sürrealist resimlerden esinlenen lambalar kullanıcılara çocuksu yaratıcılıklarını hatırlatır nitelikte.

Ahşap, demir ve taştan oluşan üç eleman çeşitli formlarda düzenlenebiliyor.

ADAPTable adlı masa tasarımı da, yemek masası veya sehpa olarak kullanılabiliyor.

Çinlilere özgü domino masasına olan benzerliğiyle küçük yaşam alanları için ideal bir ürün.

Kayın ağacından yapılan masa, bacakları sökülüp yüksekliği ayarlandıktan sonra mıknatıs ve anahtarlarla sabitlenerek farklı formlarda kullanılabiliyor.

Le Corbusier’in LC2 adlı ürün tasarımıyla benzerlik gösteren Modu adlı bir diğer ürün, çelik çerçeve üzerine yerleştirilen sehpa ve minderli iki modülden oluşuyor.

Ürün, yan sehpa ya da geçici yemek masası olarak da kullanılabiliyor. Minderler yüksek yoğunlukta poliüretandan yapılrrken, çelik yapı parlak mavi toz boya ile kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın