Boğaz’ın da Ağa’sı

İstanbul Boğazı’nda Amcazade Yalısı’nın sahibi olan, geçtiğimiz aylarda da Yeniköy’deki Carlton arazisini bünyesine katan Ağaoğlu, Boğaz’ın en değerli arazilerinden birini daha aldı.

Ortaköy’de bulunan Alarko Holding merkez binasının yer aldığı araziyi satın alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, araziyi satın aldığı rakamı açıklamayıp ‘3 haneli’ olduğunu belirtirken, ödemeyi nakit yapacağını söyledi. Boğaz’daki güzel yerleri toplamaya devam ettiğini söyleyen Ağaoğlu, “Yatırımlarımıza hız verdiğimiz bu dönemde, böylesine önemli bir konuma sahip bu araziyi aldık. Benim hammaddem demir, çimento değil arazi. Arazi almaya da devam ediyorum. Her zaman söylediğim gibi yatırımı yastık altına değil, toprak üstüne yapıyorum. Bu arazinin bir kısmını 3-4 ay önce almıştım, şimdi de tamamını satın aldım. Ödemesini de nakit olarak yapacağım. Boğaz’daki yeni yerleri de incelemeye devam ediyorum” diye konuştu.

Otel olacak

Ali Ağaoğlu, arazinin mevcut halini korumayı düşündüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: “Şu anda Alarko orada kiracı durumunda ama kontratları bitti. Alarko’nun olduğu binayı otel yapmayı düşünüyorum. Oteli kısa zamanda devreye alırım ancak diğer kısımlar biraz stokta bekleyecek. Şu anda tüm enerjimi Ağaoğlu Maslak 1453 için harcıyorum.”

Boğaz’da sahip olduğu araziler

Amcazade Yalısı Ağaoğlu bu yalıyı 2007 yılında aldı. Burada 25 yıllık işletme hakkı bulunuyor. 285 metre rıhtımı olan yalı, 8 bin 711 metrekarelik araziye sahip.1699 yılında inşa edilen bu yalıda Karlofça Anlaşması da imzalandığı için tarihi değer taşıyor.

Carlton Arazisi Ağaoğlu, temmuz ayında Yeniköy’deki Carlton arazisini de aldı. 17 bin metrekarelik arazi, 2007 yılında Yeniköy Turizm İşletmeleri’ne geçmiş, Ağaoğlu, arazinin kalan yüzde 40’lık payını da satın almıştı.

Alarko Arazisi Arazi Reina’nın karşısından Ulus’a kadar ilerleyen yamaçtaki 41 bin 553 metrekarelik bölgeyi kapsıyor. 2. Abdülhamit’ten kızı Zekiye Sultan’a kalan arazi sonra Şair Nigar aracılığıyla bugünkü sahiplerine geçmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın